Fredagkvällen

Alla pojkarna är borta ikväll, så jag har lägenheten för mig själv. Det är ganska tråkigt, men jag njuter lite av ensamheten för det kommer ju inte inträffa igen på väldigt länge. Känns sjukt att vara sambo förresten, men mycket härligt! Jag ska sova varje natt med mitt hjärta, älskade människa.

Imorgon ska jag fota lägenheten så ni får se hur jag bor nu, eller åtminstone vårt rum, lovade Lillasyster det förut. Och så ska jag fota håret, jag har inte fått tummen ur att göra det än, men här är ett par bilder där man ser lite fläta iallafall. Haha, lång och tjock är den, precis som det ska vara! ;)
Puss


Jag är hemma!


Pojkarna njuter sista timman innan jag flyttar in..


Mot Jönköping

Hej!
Nu sitter jag på tåget "hem". Galet. Jag har ätit hejdå-lunch med Björn och Sara och lyckades pga detta missa tåget så jag blir sen. Har suttit 1,5 timma i Vänersborgs vänthall och väntat. Frusit så jag hackat tänder! Usch, vintern är verkligen här nu och de var den inte när jag lämnade Jönköping i måndags, så jag har mina platå-converse på mig, ingen mössa och ingen halsduk. Tur att jag tog vinterjackan iallafall, annars hade det varit en isbit som suttit på tåget nu istället för mig.

Lyssnade på podden jag och Sara spelade in inatt, skrattade så jag grät. Vi är så himla, himla roliga! Tyvärr är vi lite för elaka i vårt härliga fyllesamtal, så den kan nog inte sändas! Vi får spela in en ny på onsdag! ;)

Vi hörs sen när jag är hemma!!


Godmorgon

Hej fredag!

Inte vilken fredag som helst förresten! Min FLYTT-FREDAG!! Åh vad roligt!! Jag är sjukt taggad på att åka nu, helst av allt vill jag redan vara där.

Igår var en helskön dag med en ännu bättre kväll. Fick säga hejdå till Richard, Peter och Björn på ett superhärligt sätt och vi hade väldigt trevligt trots att vi var på Backstage. En riktig sugig rockpub i Trollhättan. Usch, det är ett äckligt ställe faktiskt, gamla trosor på toaletterna och nerspydda handfat typ. Men mina polare gillar det och det är billigt. :)

Jag mår inte på topp just nu, men det är inget mot hur dåligt jag kommer må sen när jag åker tåg, tror jag! Hahah!
Jag och Sara spelade dessutom in en podcast inatt när vi kom hem. Vi däckade bägge två när vi lyssnade på den inatt, så jag tänkte lyssna på den senare. Vi lär ju aldrig kunna sända den, hahaha, men om vi klipper lite i den så kanske! ;)

Nu ska jag somna om och äta lunch om en stund med Björn! Puss


Vänner

Idag mötte jag Malin, Sofia och Anki för en fika. Malin såg jag senast för ett år sedan, Anki för några veckor sedan och Sofia och jag har inte setts på TVÅ ÅR! Herregud! Fatta vad länge sedan det är då!
Allt kändes precis som vanligt faktiskt, det är fint med sån vänskap tycker jag!

Nu kommer jag inte träffa Malin på nått år igen säkert, men Sofia och Anki kommer till Jönköping nästa vecka! Åh, det ska bli så härligt med grymma tjejkvällen då! Jag kommer ha mina käraste tjejkompisar samlade på samma ställe en hel kväll. Härligt!

Nu sitter jag på tåget till Trollis, där ska jag träffa ännu fler vänner. En riktig vänskaps-dag idag.
Härligt!


I made it

I somras när jag gick från tåget, hemkommen från Jänköping, lovade jag mig själv att jag skulle lämna Uddevalla innan snön kom. Jag har skrivit om det förut, visst?
Igår lämnade jag nycklarna till mitt Uddevallahem. Jag bor inte där längre. Imorgon bor jag i Jönköping. Idag är jag mellan två boende typ.

Idag kom snön till Uddevalla, ser jag på Facebook.
Jag lyckades!


Jag, första snön i Uddevalla för tv år sedan.


Tusen saker fixade.

Idag är det klart. Jag har lämnat Uddvalla för gott och tänker aldrig mer åka dit... ;) Förutom imorgon då jag ska byta buss där då, haha, så länge höll de löftet! ;)

Idag är nycklarna iallafall lämnade, jag fick finaste blombuketten från mäklaren. Gulligt. Såklart fattar jag att alla får det, men det var en fin gest ändå! Jag har ju inte precis fått några blommor det senaste....
Förresten så har jag fixat håret hos frissan idag, fina Therese gjorde't. Grymt härligt att vara där, skönt att få både mindre slitet + längre hår, inte ofta de två är kombinerade.
Ni ska få se bild imorgon. Just nu är jag död så jag ska sova!

Puss!


Onsdag!

Hej mina kära!

Förlåt för dålig uppdatering, jag ser hur ni har saknat mig på statistiken... ;) *bekräftelsebehovet stillat för den här gången* haha!

Iallafall, jag har flyttat. Det har varit kaos. Jag måste skriva upp nu här hur jobbigt det har varit, för så fort man är klar med saker så glömmer man ju alltid bort hur tufft det var. Så nu ska jag gå tillbaka till de här inlägget nästa gång jag känner för att flytta "för skoj skull".

* Lyfta möbler. Alltså, seriöst. Dö! Ömma axlar, knakande rygg, "spring" i trappor upp och ner. Sjutusenelvamiljarder vändor. Inte kul.
* Packa alla saker i tidningspapper. Papper överallt. Långtråkigt. Jobbigt att packa upp.
* Damma. Allvarligt. Damma lister liksom. Damma bakom element. Dammsuga bakom garderober. Jag orkar inte
* Rengöra badrum. Nä, jag orkar inte ens lista skiten. Fy vad jobbigt.

Orkar inte ens skriva ut allt hur jobbigt det har varit. Som tur var fick jag hjälp av fantastiska Sara igår. Och Alex. Jag skulle gärna ge mer cred till Alex, han var fantastisk igår som hjälpte mig. Men det kunde han gott göra. Nu var jag helt på väg att hänga ut honom totalt, haha, men jag är inte riktigt över hans senaste "skämt" än så jag har en lite för bitter ton i mitt berättande. Någon gång i framtiden kommer jag säkert skratta åt det här, men i förrgår när jag kom dit så sa jag till honom med vääääldigt arg röst, tårar rinnande ner för kinderna och skakande kropp att "det här kommer jag berätta för våra barn NÄR vi skiljer oss - jag ska säga till dem att mamma skulle ha lämnat pappa redan den dagen vi flyttade ihop!" Hahaha, lilla dramaqueen. ;) Det kommer bli ett fantastiskt inlägg den dagen jag kan berätta vad som hände, men än får det vänta. Och det var min slutkörda kropp och trötta hjärna som överreagerade lite då... ;) Alex var hemsk i måndags, men absolut inte jag-ska-lämna-dig-imorgon-hemsk. :) Och igår byggde han upp sig igen till sin vanliga höga standard och nu älskar jag honom lika mycket som vanligt.

Jaja, jag har varit vaken i två timmar redan. Jag är så otroligt törstig så jag kan inte somna om, men orkar inte gå upp och dricka, haha. Jag är supertaggad för dagen dessutom, jag ska skriva över lägenheten och lämna den - gött -, jag ska till frissan och fixa håret. Ska bli såå himla skönt. Ni får se resultat senare, ska bli superkul iallafall. Men allra mest taggad är jag för en så sjukt töntig sak, men jag och Sara ska åka till Överby och shoppa lite imorgonbitti. Haha, det är verkligen inget ovanligt, men jag har drömt om det hela natten. Hahahaha! Det är nått som hänt med mig, jag har blivit knäpp! ;) Men jag ser iallafall fram emot det som tusan! Jag ska köpa julklappar till familjen tänkte jag, så kan jag ta med dem hem när jag ska hem ikväll och slipper ta med dem på tåget när jag ska hem i jul. :) Wohoo!

Nä, vi hörs senare. Nu är jag klar med allt vad gäller flytten och två veckor av semester med fest, uppackning av saker, gos med min sambo och vänner väntar. Fett skönt!


Till min älskade...

...lägenhet.

Inatt spenderar vi vår sista natt tillsammans. Det känns sorgligt, vi har gått igenom så mycket, du och jag. Jag minns när jag köpte dig, så mycket mysiga kvällar vi hade och så mycket tid och pengar jag la på att få ett mysigt hem. Imorgon blir du alldeles tom, du ska stå här helt ensam och sedan städar jag dig på tisdag. Under de här tre åren jag bott här har du aldrig varit så ren som du kommer att vara imorgon. Älskade lägenhet. Jag kommer sakna dig.

Jag drömde om att sitta i fönstret i mitt sovrum och dricka varm choklad och titta ut på trafiken och människorna utanför. Det har aldrig hänt.
Jag drömde om att renovera. Det hände aldrig heller. Nu är det bara trasigt och ensamt och det känns som om jag aldrig mer kommer ha ett hem. Jag kommer inte ens ha egna hemnycklar de närmaste månaderna. Jag kommer inte kunna se på tv när jag vill och jag kommer inte kunna gå runt naken i lägenheten. Ska jag gå upp och äta en nattmacka måste jag tassa på tå och jag kommer behöva stänga dörren när jag ska bajsa... ;)

Jag kommer sakna min lägenhet oändligt mycket. Jag kommer verkligen sakna att bo ensam.
Men jag är alldeles säker på att jag kommer leva lycklig i alla mina dagar ändå. Tack vare den här mannen som jag älskar mer än lägenheten.


Ps. Han kostar inte lika mycket heller...


Söndag!

Hej hej! Jag är uppe tidigt idag också, ska alldeles strax sticka till tåget för att åka ner till Stenungsund och hämta bilen av min lillebror. Shit. Imorgon går lasset med alla möbler till Jönköping! Sjuuuukt!!

Nä, jag måste sticka nu!

Morgonbild <3


Lördag

Jag är så stressad så det är inte sant. Hela morgonen har jag flängt runt i lägenheten, damma, packa, vika, torka... Jag orkar inte mer nu alltså! Jag är helt slut! Haha! Jag skulle egentligen ha hyrt in hjälp med flyttstädningen, men en polare på jobbet lovade ta kontakt med sin städerska, men sen hörde jag aldrig nått mer och då får jag helt enkelt göra skiten själv. Det är ju snart över nu faktiskt! Men, det är nog det tråkigaste jag gjort i hela mitt liv! Haha!

Nä, nu blir det dusch och sedan sticker jag till jobbet! :)
Puss!


Fredagnatt

Hemma efter jobbet. Två dagar kvar nu. Börjar nästan ångra mig. ;) Egentligen så vet jag ju att jag behöver nya saker i mitt liv, jag behöver byta miljö för att må bra. Vara nära Alex framför allt. Men så stressar man runt och tänker "men så illa har de ju inte vart ändå...". Och nej, det har det inte, absolut inte. Men jag måste bort nu, bort från Uddevalla, bort från Torp och jag måste börja omge mig mer mer folk, nytt folk, lära känna fler och ta vara på mitt liv. För sedan jag började jobba igen i juni känns det som om livet stått stilla, trampat samma vatten som jag gjorde innan jag började plugga 2010.

Men det var tufft att säga hejdå till folk i dag på jobbet. Fina, fina Anna. Oj, henne kommer jag sakna. Eric var också tufft att säga hejdå till, trots att vi inte står varandra speciellt nära. Saad är bara superhärlig och när jag sa hejdå till Fakhar började tårarna rinna. Haha, vilken tönt jag är! Och vad tragiskt att jag inte tagit bättre till vara på mina fina arbetskamrater när jag hade chansen. :( Tuffast av alla kommer ju bli Janet. Fast hon är inte min arbetskollega, hon är ju min vän, min granne, min...liksom hela mitt Uddevalla. Tusen tack, älskade vän för att du fått mina Uddevalla-år att bli så bra som dom faktiskt varit ändå. <3

På söndag blir det ännu mer tufft. Säga hejdå till min käre Sebastian kommer bli lika tufft som det var att säga hejdå till Jennifer för några dagar sedan. Och Peter ska vi inte prata om. Jag kommer sakna ihjäl mig efter honom. Och Malin, sötaste, goa Malin!! Hahaha! Nu rabblar jag namn och jag menar verkligen inte att lämna någon glömd såklart, jag tycker ju så mycket om de allra, allra flesta!! <3 Det känns så härligt att ett gäng med vänner kommer till mig när jag fyller år iallafall, då blir jag mindre ensam där.

Nä, nu ska jag inte ligga och oroa mig här. Det kommer bli toppen att flytta!
Nu ska jag sova hörni, imorgon måste jag packa ner alla kökssaker, rensa ur kyl och frys och tömma de sista i garderoben innan jobbet. Jag blir trött bara jag tänker på det! ;)
Puss!


December - 7

Det är sju dagar kvar till december, den mysigaste månaden på året. Det bästa med att flytta tidigare än planerat är att jag kommer hinna göra lägenheten mysig till första advent.
Jag kommer kanske tillochmed hinna laga lite julmat, så vi kan äta julmiddag tillsammans första helgen jag bor där. Och så kommer det upp adventsljusstakar, julstjärnor och kanske en mistel. Alltså, jag dör, vad jag ser fram emot flytten, jul och min älskling.



Bilder från Google.


Mitt i flyttstöket

I maj var jag hemma hos mamma och pappa och bodde där i två veckor, det minns ni kanske. Jag behövde komma bort från Uddevalla, skolan och en paus i livet innan jag började jobba i juni igen. Väl därhemma var jag en del ensam när mamma jobbade och sådär, och jag hittade de fantastiska poddarna som Hanna Widell och Amanda Schulman spelat in, som fick sysselsätta mig när jag var ensam. Jag lyssnade på dem en efter en och nu längtar jag efter varje fredag då ett nytt avsnitt kommer. Jag tror jag har hört varje avsnitt säkert fem gånger redan. Jag älskar dem!

Nu står jag här mitt i flyttstöket, mitt annars så mysiga sovrum är helt stökigt, dammigt och flyttlådor står lite här och var! Sängramen är nedpackad och jag sover på en madrass på golvet... Det är kaos. Poddarna lyser verkligen upp nu, de gör städningen lite mindre jobbig faktiskt.

Nu blir det snart jobb, vi hörs senare!


Fredag!

Jag är helt slut, fattar inte varför jag vaknar så tidigt nu när jag jobbade till sent inatt. :(
Jag har förövrigt bara tre dagar kvar på jobbet, sjukt. Det känns rätt galet faktiskt. På söndag avslutar jag med en stängning. Egentligen skulle det ju vart en vecka till, men försäljningen av lägenheten går igenom tidigare än planerat och jag får antingen pendla från Tjörn/Trollhättan eller bo hos någon annan de sista dagarna och jag känner verkligen att "jag orkar inte det". Det är inte värt jobbet, fram och tillbaka, väskor nedpackade, inga extrakläder...så då kan jag lika gärna få vara ledig. Tusen tack till mitt braiga jobb som löser det för mig med så kort varsel!

Nä, nu ska jag käka frukost, ta en dusch och sedan röja ett par timmar till innan det är dags jobb igen!


Torsdag!

Jag, Sara och Becca hade en supertrevlig kväll igår. Mysigt med tjejkvällar. Vi satt inne i mitt sovrum för det finns inga möbler någon annanstans. Haha! Mysigt iallafall.
Nu ska jag fortsätta städningen innan jag drar till jobbet om en timma. Vi hörs senare!

Puss!

Gammal bild.


Städdag.

Shit vad jag städar idag! Men börjar få ordning på allt nu iallafall, vardagsrummet är i princip klart och köket börjar bli. Sovrum kan jag inte ta förrän måndag då alla saker är ute ur lägenheten...

Nu tar jag en liten paus, la en härligt uppfriskande ansiktsmask och en kopp te. Veckorevyn damp precis ner i brevlådan också. Fantastiskt!
Puss!


Vad var det jag sa?

07:45 Samtal från pappa: "Jag åker nu."
Jodå, nu var det visst förmiddag ser ni.....

För er som inte förstår, läs föregående inlägg.


God natt!

Sådär, nu är den här dagen över också. Min "lediga" dag, haha. Herregud. Tusen saker som ska fixas, jag putsar fönster, dammar lister, har stått uppe på diskbänken och torkat hyllor, tak och väggar. Diskar fläkten... Köket börjar komma i fas iallafall, imorgon blir det kanske en sväng till tippen med pappa, jag ska hinna fika med Janet och Carro (?) och på kvällen blir det mys med Sara (och Becca?). Det är mycket nu verkligen. Men det är mest roligt. Och det blir skönt när det är över.
Jag passade på att baka lite kakor ikväll också, jordgubbsgrottor. Som jag naturligtvis lyckades bränna medan jag putsade fönstret, men de fick duga ändå.

Nu måste jag försöka sova. Jag tror att om pappa kommer imorgon så kommer han "på förmiddagen". Det innebär nio/tio för mina föräldrar. För mig innebär det tolv...
Puss!


Ps. Janet, om jag glömmer skicka sms om detta imorgon - vill du ta med PF-kartonger från jobbet imorgon? Jag har slut på lådor! Typ tre-fyra st! <3


Ryktet går

Jag är, och har aldrig varit, något större fan av sällskapsspel. Monopol är säkert roligt någon gång ibland, lika så yatzy och Fia med Knuff, men jag tröttnar snabbt och så är jag dålig förlorare också. Men för nån vecka sedan hängde jag hemma hos mormor och morfar med resten av släkten och spelet "Ryktet går" plockades fram. Herregud, de va de roligaste spelet jag någonsin spelat faktiskt! Sjukt kul!

Tror att det får beställas hem, eller så önskar jag mig det i julklapp! ;)


Lycka!

Jag håller på och pillar i lägenheten just nu, flyttgubbar har varit här och hämtat en del möbler så nu är det nästan tomt här. Galet. Men det känns bra.

Det bästa av allt är att de ringde från ett företag precis, hade en telefonintervju och bokade ytterligare en intervju första veckan jag är i Jönköping. Åh! Vad glad jag är just nu, detta verkar vara ett jobb som jag faktiskt vill ha också. Som jag förövrigt inte ens sökt, men som bara verkar galet kul och intressant! Åh! Jag hoppas verkligen på det här jobbet! Tänk att ha ett jobb som man brinner för och trivs med, det har jag inte haft på flera år. Haha! Nä, va hemsk jag är nu, jag vantrivs inte på Donken, men det är klart jag önskar mig nya möjligheter i livet.

Nä, nu ska vi inte hoppas för mycket, men det känns roligt de här iallafall! Håll tummarna för mig!
Puss!


Gamla bilder

På en kompis FB fann jag de här bilderna, jag är nog runt 16-17 år.

Den bilden med jag och tjejerna är så himla härlig, tycker jag. Vi fotades för våran kompis som var hobby-fotograf och tog supersnygga bilder på oss i sin studio då och då. Den här bilden är bara klockren alltså, den är tagen strax innan vi ska sätta igång och alla står och fixar med sitt. Hahaha! Så härlig!


Långt och lockigt

När jag var i Jönköping senast hade jag både långt och lockigt hår. Långt med hjälp av löshår som jag enkelt satte fast i håret med clips. Från Rapunzel of Sweden, bästa märket för löshår tycker jag. Lockigt fixade jag med hjälp av en plattång, brukar alltid locka med spolar eller locktång, men plattång var bättre än allt annat jag testat.
Slet dock något enormt på håret, mycket mer än annat, men när det händer så sällan får det vara okej.

Nä, nu ska jag sova.
Natti, puss!


Nu är det nära. Jag ser ljuset....

Jag har haft kramp i högra vaden i nästan två dygn nu, inte har jag tränat och inte sträckt mig heller vad jag vet. Men det är så tröttsamt och när jag inte vet vad jag ska ta mig till så googlar jag. Sen får man skumma bort alla artiklar om cancer och svåra sjukdomar, och sen hittade jag artikeln jag sökte. Det stod om nattlig kramp i vaden och vad sånt kan bero på.

Sedan läste jag klart texten och längst ner, men kursiv stil, stod det
"var tredje person över 55 år lider av kramp i vaderna".

Herregud. Det är ett ålderstecken.
Snart dör jag.


Svartvitt

Började skriva på värsta långa inlägget, men sket i det.

Jag har väldigt tråkigt, bara så ni vet. Känns som om livet går i svartvitt nu innan flytten, vill bara iväg. Nuuuu!


Middagsmat

Hej vänner!
Jag har precis lagat världens knepigaste mat. Jag orkade inte gå och handla, så jag tänkte slänga ihop något jag hade hemma. Kycklingklubbor var basen. Gurka fanns hemma, så även keso. Och ägg. Ägg gick bort. Hittade makaroner, hittade majs. Pastakesokycklingsallad var då tanken. Kokade makaroner. Skar kycklingkött i småbitar och skulle precis kyla makaronerna när jag bestämde mig för att göra stuvade makaroner och en kyckling crème fraîche-röra med kyckling i. Blandade en skön röra med kycklingen och kryddade med curry och vitlök. Än så länge allt lugnt....
Och så smällde jag i makaronerna i röran och det blev till en kyckling och makaroner soppa istället. Ätbart men allt annat än gott.

Nu blir det chokopops och mjölk.
Så mycket bättre!


Fuling

Jag harar arbetskläder, alltså hatar! Jag hatar att inte få användning för mina vanliga kläder, att alltid lukta dåligt pga att arbetskläderna är så injobbade och äckliga. Jag känner mig dessutom ful i mina och då blir de ännu värre.

Men idag, då är det tur att jag inte ska ha mina vanliga kläder på mig.
De här strumporna tillsammans med de här skorna är verkligen allt annat än vackert. Hahaha!


God morgon!

Tänkte ge ett tips till alla morgontrötta där ute, direkt när klockan ringer - gå upp direkt och gör dig i ordning skitsnabbt! Sminka dig, borsta tänderna, lägg fram/klä på dig kläderna. Sedan kan du gå och lägga dig igen tills dess att du egentligen ska gå upp.

Nu ligger jag här, fullt påklädd för jag har mjukiskläder på mig, och väntar på att det ska gå 20-30 min tills att jag ska åka till jobbet. Så himla skönt!

Testa! ;)


Kvällsfunderingar

Jag har precis haft världens mest fantastiska samtal med min älskade man, jag kommer nästan sakna att prata i telefon ibland. Han kommer dock inte att sakna det, haha, ibland när vi pratar och är mitt inne i ett samtal så utbrister han "nä, nu orkar jag inte mer, vi måste lägga på!" och då är det ju inte mycket att göra, bara att avbryta, haha!

Iallafall, om två veckor bor jag där. Antagligen kommer jag ha min första natt i lägenheten om exakt två veckor. Om jag inte åker ner direkt när jag slutar på fredagen, men det tror jag inte.
Vi är båda väldigt spända och nervösa, men såklart superlyckliga, över att flytta ihop. Vi ligger och fantiserar i telefon nu om att kunna träffas varje dag, att sova tillsammans varje natt och att få lära känna varandra på ett helt nytt sätt nu, få en vardag tillsammans. Det ska bli underbart!
Det enda jag kommer sakna är min ensamtid. Jag älskar att vara ensam, det är njutning för mig. Att få äta frukost länge i sängen, ensam, ligga och googla helt onödiga saker, läsa bloggar, lyssna på podcasts, gå upp och duscha mitt i natten, gå runt naken i lägenheten... Åh! Min ensamtid är så himla härlig och viktig för mig att det är inte sant.
Den kommer försvinna nu. Jag kommer ha folk omkring mig dygnet runt, killar dessutom, det kommer spelas musik på högsta volym vid helt sjuka tider på dygnet, jag kommer behöva stå i kö till badrummet (och det kommer lukta bajs hela tiden typ!!!), det kommer vara stökigt och smutsigt och disk JÄMT!
Oj, nu lät det som om jag tycker det här mest kommer bli jobbigt, men så är det inte. Det kommer vara värt varenda sekund. Jag kan säga att jag gör vad som helst för att få vara tillsammans med Alex, aldrig mer distansförhållande alltså. Aldrig.

Men det är klart det kommer bli knasigt för mig. Det är en stor omställning. Jag har trots allt bott ensam i över tre år, kommit in i mina egna rutiner och nu ska dessa förändras och anpassas efter TRE andra män (pojkar). ;)

Men, det kommer allt bli härligt ändå. Så skönt verkligen! Jag och Alex! Waaaaaa! Vi ska bli sambos!!!!

(Och med Simon och Bizze. Och Mini. Och Zunken då och då. Och Bat. Och resten av QM........ Tjolahopp tjolahej omställning!)


Kvällens njutning, vit choklad och julmust. Jag ljuger om jag säger att jag inte kommer sakna det här då och då! ;)


Stackars Alex!

Haha, hittade ett inlägg på en blogg jag vanligtvis inte läser, men de va ett inlägg om saker killar inte vill höra från tjejer.... Hehe, stackars Alex. Jag har nog kläckt i princip alla punkterna. ;)
Nr 2 är standard, Sara är med aaaaall the time. Nr 3, 5 och 6 är standard. Nr 9 inledde jag vår första natt med och nr 10 har jag bara inte berättat än... ;) Haha, nej, det sista var ett skämt faktiskt.

Men alltså, stackars min kille. Älskling, att du står ut med mig. ❤


Avundsjuka, lördagsångest och mjölk

Jag har haft en väldig kaosdag som slutar på de sätt de brukar sluta på då jag har ångest. Jag somnar av matthet. Janet ringde mig vid sex och då vaknade jag, fortfarande matt, trots att jag sovit i tre timmar. Nu ligger jag väldigt seg i sängen och funderar på om jag ska orka gå de 200 meterna ner till affären för att köpa mjölk. Jag har ett extremt sug på mjölk idag nämligen, har nog druckit 1,5 liter redan och nu tog mjölken slut men jag vill ha mer. Haha!

Förresten fick jag sms av TöntSara som berättar att hon är på Liseberg, de lilla äcklet. Jul på Liseberg. Det är det mysigaste jag vet och om jag kallar Sara för lite taskiga ord nu så känns det bättre för att jag är så avundsjuk! TöntSara, TöntSara, TöntSara!! ;) Tänker tvinga med Alex till Liseverg tjugotvå gånger i vinter. Minst. Eller en gång iallafall.
Jul på Liseberg är lycka för mig, det är kärlek och romantik. Varm choklad, kanderade(?) äpplen (som egentligen inte är speciellt gott, bara mysigt att äta), knäck och nötter. Jag känner mig som Kajsa Kavat (googla, flera av er är säkert för unga för att minnas henne, jag minns henne knappt själv nämligen) när jag går omkring bland stånden i ljusslingornas sken. Ååååh! Börjar nästan gråta av avundsjuka nu! JAG VILL OCKSÅ VARA PÅ JUL PÅ LISEBERG!

En vän till mig på FB la upp den här superhärligt bilden. Hon är också på Jul på Liseberg ikväll. Men hon lägger iallafall upp världens härligaste bild, som jag hoppas hon tycker det är ok att jag lånar. :)


Lördag

Hej.

Usch, jag har ju varit helt borta länge nu ju. Herregud. Inget spännande har jag gjort heller, trist.
Igår jobbade jag, hängde med Jeanette på kvällen. Imorse jobbade jag, sedan gick jag hem från jobbet tidigare tyvärr och nu degar jag bara verkligen.
Mamma och pappa har varit här idag och tagit med sig min lägenhet hem typ, mer eller mindre, så det är tomt och näst intill ekar. På tisdag finns bara sängen kvar, skumt!

Så, tråkigt inlägg, men jag är inte på humör för fem öre. Ville bara kika in och säga hej. Och så vill jag att det ska komma ett nytt inlägg också, för de ser så ego ut när det senaste inlägget som ligger uppe innehåller tre bilder på mig fotograferandes mig själv i en spegel. Haha!

Ha en bra dag söta människor, var rädda om varandra och ha en mysig lördagkväll med era älsklingar. Det hade jag haft om min kille inte hade varit en sån nöt och åker iväg och festar istället! ;)
PUSS!


Dagens enda mål hittills. Leverpastej in my heart! ;)


De ä bara lille ja

Jag måste nog ta och köpa mig en kamera snart, en bra sådan. Köper typ nya kameror vartannat år, men köper alltid sånna där 1000-kronors kameror som inte är bra egentligen. Om man skulle ta och spara ihop till en enklare systemkamera kanske?
Det hade vart roligt att ha lite ordentliga bilder istället för alla dåliga mobilbilder som hamnar här. Får se vad vi kan ordna i framtiden!

Nu ligger lillasyster och sover här bredvid mig, hon sluddrar lite i sömnen ibland och jag kan inte låta bli att gosa lite som jag gjorde med henne när hon var liten. Min lilla tjej är snart 17 och jag kan fortfarande bara se henne som åtta typ. ;)


Jag idag. Älskar att vara ledig och att kunna lägga en timma eller två på att göra mig iordning. Men som sagt, bättre bilder måste fixas snart, Instagram och vanliga mobilbilder funkar inte hur länge som helst.


Bra kväll med systeryster

Jag och Lillasyster har haft en väldigt trevlig eftermiddag och kväll. Bion var...oj, det var inte den bästa filmen jag sett precis. Och helt klart inte bästa Twilight-filmen. Men jag tror jag tröttnat på filmerna mest bara.

Nu ikväll ha vi ätit mysig kvällsmat, pratat och nu bäddade vi ner oss i sängen och ser på film och äter apelsin. Mina lakan kommer vara tvär-äckliga och kladdiga resten av veckan men det spelar ingen roll för jag flyttar om två veckor så jag står ut med vad som helst... ;)


Två sköna brudar på bio!


Skyll inte på Hugo

Jag har fått en del gjort i lägenheten idag, men jag är på lite smådeppigt humör och är lite trött typ.

Jag har lagt mig i soffan en stund nu och sätter mig och spelar Hugo. Minns ni de spelet? Skitkul ju! Dessutom nynnar jag på "Skyll inte på Hugo, skääääll inte Huuuugo" under tiden. Björnes Magasin, haha! Youtuba Skyll inte på Hugo så slungas ni 15 år tillbaka i tiden. Mysigt


Godmorgon torsdag!

Tjolahopp!
Nu är torsdagen här och jag ska snart sticka iväg för dagens första möte. Flera saker är jobbiga då man står mitt i en flytt, rörigt, skräp överallt, men jag har gjort mitt liv ännu lite jobbigare och fått bort allt skräp och det är inte alls rörigt här i lägenheten. Det är bara det att det är så tomt. Ja, men det är det. Allt är hos mamma. Inklusive mina KLÄDER! Lyckat tjejen! Jag har noll plagg att ha på mig typ!

Tror ni psykologen/mäklaren/biopersonalen har problem med att jag kommer naken? ;)


Nyduschad - oj, mitt balsam va slut. Lyckat. Naken och med tovor i håret.


Politik och nattinlägg går inte ihop

Idag har jag med spänning följt SDs kamp ur kaoset som uppstod med Erik Almqvists rasistiska fyllefilm som spelades in för ett par år sedan, men visades idag. Ni har väl antagligen sett den alla som är någorlunda intresserade av nyheter. Själv satt jag och kollade på presskonferensen och kände mig mer eller mindre illamående hela tiden.

Jag har funderat över en hel del saker idag och har inte kunnat ventilera mig, då ingen av mina arbetskramrater verkade speciellt intresserade av händelsen.
Här är iallafall ett par saker jag klurat på under dagen:
1. Ljug inte, Erik. Neka inte till vad du gjort. Det blir inget bra alltså. Det finns på film. En film som alla kan se. Säg sanningen istället och krångla dig ur bekymren den vägen. "Ja, förlåt Soran, den fulla mannen och tjejen som jag kallade hora, jag vet inte vad som flög i mig, jag har inga ursäkter mer än att jag inte står för detta idag..." Typ något sånt, vad som helst, men ljug inte!! Säg inte att du inte minns! Ååååh! Det blir så genomskinligt. Under hela den ca 40 minuter långa presskonferensen ville jag bara att han skulle säga sanningen. Eller åtminstone krångla sig ur det genom lögner på ett snyggt sätt, så som politiker brukar göra! ;)
2. Hur kan Erik säga att han inte tydligt kan se det rasistiska i det han sagt? Det är så tydligt att jag mår illa. Att säga att det inte är rasistiskt att slänga ur sig saker som typ "mitt land, du ska ut" är ovanligt dumt och rasistiskt. Till och med för att vara SD.
3. Men kan inte bara SD säga som det är, att de har partimedlemmar som är rasistiska. Säkert inte alla, det vill och hoppas jag inte, men det finns rasistiska röster bland medlemmarna. Det är töntigt att ljuga om en sådan sak och dessutom påstå sig vara det ärligaste partiet. Ska du ha rasistiska åsikter får du stå för att du är rasist (mer eller mindre). DÅ är du ärlig. Punkt.
4. Jimmy Åkesson har vetat om filmen hela tiden. Det måste han ha gjort. Jag tror det iallafall.
5. Jag tyckte det var kul i presskonferensen då Erik erkände att han inte ville att filmen skulle komma fram. Såklart han inte ville det. Kul att han var ärlig där iallafall! ;)
6. Pinsamt att alla partier svarar att det inte skulle inträffa någon av deras medlemmar, när de får frågan vad de hade gjort om det råkat hända nån av dem att en liknande film läckt ut.
7. Bra att Erik blir av med sina uppdrag i partiet. Jag tror han ryker ur partiet snart också, folk kommer kräva det.
8. Jag tyckte synd om honom. På riktigt. Han såg så utsatt ut där han stod i talarstolen och skulle ljuga sig ur en situation han själv provocerat fram med ett par kompisar för några år sedan på fyllan. Jag tycker synd om honom. Men så är jag ju rätt naiv också.


Så, hoppas på att få läsa mer spännande nyheter om detta imorgon.
Nu måste jag sova!


Torsdag snart!

Ååååh! Jag är så glad att den här dagen är över verkligen. Det har varit en dålig dag från början till slut av någon knäpp anledning. Imorgon (idag, torsdag) blir en fantastisk dag, det känner jag på mig.
Jag ska först ha ett möte med min psykolog på morgonen, älskar det, längtar verkligen efter att gå dit. Pappa tycker jag är dum i huvudet som säger så, att det verkligen inte är något man vill göra. Men jag tycker att det är fantastiskt att få gå till en person som lyssnar på en och som kommer med vettiga tips och råd, som inte skvallrar vidare och som lägger hundra procent på att hjälpa mig att utveckla mig till en bättre människa. Jag står fortfarande fast vid att det är något alla borde göra, vare sig de är i en bra eller dålig fas i livet. Jag tror det är ett "gammalt" synsätt att se det som ett nederlag att gå till en psykolog, att det fattas en något eller att man helt enkelt är ett psyko med massor av psykiska problem. Så ser inte inte jag det, jag tycker det är som lite lyx-behandling faktiskt. Jag tror jag "unnar" mig tid hos min psykolog trots att jag egentligen inte har varken tid eller råd med det. Men det ger mig så mycket så jag tycker det är värt det. Och mysigt är det också!

Efteråt ska jag köra en snabbröj hemma, jag ska packa ner det som ska packas ner, det är inte så mycket kvar nu faktiskt. Fast såklart jättemycket, men inte om man jämför med hur mycket det var från början. ;)
Klockan fem ska jag infinna mig på Svensk Fastighetsförmedlings kontor i Uddevalla och skriva på papper. Yes, lägenheten är såld. Skönt det känns.
Klockan 18:15 ska jag gå på bio med min älskade lillasyster. Det om något kommer göra min dag. Hon ska dessutom sova över och så ska vi ha en skitmysig kväll ihop, dricka kaffe, prata och sova ganska tidigt förhoppningsvis.
Och så är jag extremt sugen på att göra en pasta&kycklingsallad. Alltså, EXTREMT sugen. Hade det funnits något öppet så hade jag gått och handlat nu, men det får bli till lunch eller middag imorgon istället. Nu ska jag sova och vakna upp till min härliga torsdag.

PUSS!


Onsdag. Jag orkar inte!

Alltså, jag är så trött så ni fattar inte. Jag vaknade åtta idag av att Lillasyster skickade sms och nu kan jag inte somna om. Kom inte hem förrän runt ett inatt, då jag blev kvar på jobbet för att jag, Hamada, Vladimir och Jennifer satt och tjötade och helt plötsligt var det mitt i natten. Haha.
Somnade strax efter tre och nu är jag så trött så jag vill mest bara gråta, men jag kan inte somna om.

Jaja, jag måste ändå putsa massor i lägenheten och sådär. Kul. Vi hörs senare.


Sju månader

Tänk om vi hade vetat, den där kvällen i Jönköping när vi kysstes första gången, att vi skulle spendera mycket tid tillsammans i framtiden.
Tänk om jag hade vetat, när jag försökte förklara mig för min dåvarande "dejt" att jag kysst någon annan (men att det betydde iiiingenting!!), att det var dig jag skulle bli kär i.
Tänk om du vetat, att den där knäppa, ganska (väldigt) påverkade tjejen som kom fram till dig mitt i natten och raggade, skulle flytta in hos dig några månader senare.
Tänk om jag visste, när jag skrev in dig på min lista under namnet "sovsalsvakten", att jag skulle få veta ditt namn senare. Och kanske, möjligtvis, tar-inte-alls-ut-händelserna-i-förskott, någon gång i framtiden få heta samma.

Vilken konstig väg vi gick, älskling. Men nu är vi här, två veckor i från att flytta ihop. Jag har aldrig velat något mer. Jag har aldrig varit gladare och känt mig mer stabil.

Grattis på sjumånadersdagen.
Jag älskar dig. Tack för att jag får vara din!


God morgon tisdag!

Hej!!

Jag vaknade för en liten stund sedan och känner mig alldeles utvilad. Knepigt sånt, jag lägger mig toksent, men ändå vaknar jag tidigt. Ska försöka sova en liten stund till ändå, iochmed att jag ska jobba till sent ikväll. :)

Haha, förresten bilderna från när vi var i Skövde för ett par veckor sedan ligger uppe på Skövdes FB. Det är så roligt med vimmelbilder, för jag är ALDRIG med! Av någon anledning är jag jämt borta när bilder tas, och även fast jag åker med på sånna där resor har jag missat hela festkvällar. Vad jag gör vet jag inte riktigt. Haha!
Här kommer en bild iallafall, nu blir det frukost!


Sommarnaglar

Det är så härligt väder ute idag så jag fick sådär vårkänslor i kroppen nästan. Hade lite långtråkigt och nu när jag inte röker längre (?) så kunde jag inte underhålla mig på annat sätt än att måla naglarna.

Idag blev det en diskret färg i sommar-ljus-orange. Väldigt fint! Nu ska jag sticka till bussen. Bussen går alldeles strax! Puss


I <3 Solsidan


Måndag

Den här måndagen är den bästa i månaden. Eller näst bästa iallafall, nästa måndag är bättre (då jobbar jag 12-16 och har ledigt två dagar efter det, lyx!!). Men den här måndagen är bra för att jag har haft ledig helg, jag är utvilad, jag har sovmorgon och jag ska jobba kvällspass. Egentligen drömmer jag om ett jobb med bara dagtider, men jag kan inte låta bli att älska kvällspassen lite ändå! Sovmornar är så härliga!

Nu vaknade jag vid nio imorse, har legat och dragit mig, ätit frukost, sökt fyra jobb, vart ute och gått och nu ska jag bara dega i nästan två timmar tills att jag ska till bussen.
Idag blir det spännande förresten, jag ska jobba stängning men inte röka. Får se hur det funkar! Det har aldrig hänt förut, så det blir intressant!

Nä, vi hörs senare!
Puss

Smskonversation med mitt hjärta. Finaste på denna jord, är så kär så jag vet inte vart jag ska ta vägen. (Dock extremt störande att han inte är kapabel till att sätta punkt eller kommatecken i sms//mvh tjejen som måste hitta fel.)


Söndagen hittills

Tjolahopp!

Det som är kämpigt med att vara hemma hos familjen är att man blir väckt typ nio på morgonen. Senast. Tycker det ska bli skitroligt när Alex ska va här i jul och mamma kommer väcka oss vid halv nio- nio. Haha! Alex kommer avlida! ;)

Så dagen började iallafall tidigt, vi åt frukost och sedan tog jag världens längsta dusch. Allt för att provocera! Man blir allt lite tonåring när man kommer hem igen! ;) Sedan vart vi i kyrkan en sväng, alla blev så glada att se mig, räknade ut att det var fem år sedan jag var i just den kyrkan senast. Sjukt. Jaja, kul att träffa de folket också.

Nu ska vi alldeles strax sticka över vägen och hälsa på mormor och morfar, det är Fars Dag firande med hela släkten där varje år. Så nu gäller det att vara extra trevlig ett par timmar innan jag åker hem igen!

Puss!


Hahaha, försökte fota mig och bröderna imorse då vi åkte till kyrkan. Inte så uppskattat! ;)


Fars dag!

Idag vill jag gratulera min pappa på FARS DAG! Min pappa är en mycket klok man som har fantastiskt rolig humor och ett humör som svänger mer än en rondell. Jag är rätt lik min pappa i mycket och det är jag väldigt stolt över. När jag ser tillbaka på saker i mitt liv då jag fått pappas tips och råd och gjort motsatsen har jag alltid ångrat mig efteråt. Därför följer jag pappas råd så mycket jag kan nu. Det brukar bli bäst så.

Då jag var liten var jag alltid pappas flicka. Jag låg och sov, 0,5 år gammal, på golvet i hytten på hans båt. Jag har legat och kräkts av illamående när det har blåst för mycket på havet, jag har badat i baljan där han kokade kräftor i på båten. Jag har varit med och hämtat is till isrummet, vart med och fiskat hummer, somnat i hytten när jag kört, ramlat i vattnet när jag balanserat på bryggkanten. Målat den stora fiskebåten, både ut- och insida. Och allt har jag gjort tillsammans med min pappa.

Sen blev jag lite äldre, pappa hjälpte mig med jobb i hans väns fiskaffär, en annan väns café och restaurang och jag fick sommarjobba tidigt med att måla båtar. Allt tack vare pappa!
Han har tvingat och stöttat mig genom mitt arbetsliv och hjälpt mig att förstå hur viktigt det är att göra nytta och rätt för sig. I vuxen ålder är jag tacksam för de jag lärt mig, även om det inte var så roligt att bli väckt klockan tre på morgonen som tidig tonåring för att åka ut och fiska. ;)

Idag är det hans (och alla andra pappors dag och jag vill att alla uppmärksammar sin pappa lite extra! En pappa är trots allt något av det bästa vi har!

Jag älskar dig, pappa!

Jag får inte lägga upp bilder på pappa på bloggen egentligen, så jag gör bilden suddig och så låtsas vi som att det inte är han! ;)


Fynd-fundering...

Idag när jag och mamma gick "på stan" och shoppade hittade jag en skitsnygg pälsjacka som jag mest bara kände mig tvungen att ha... Dock köpte jag den inte, men jag tänker fortfarande på den.
Den var faktiskt på rea också.. Och jag passade väldigt, väldigt bra i den. Och jag behöver en ny vinterjacka också. Haha! Shoppingmissbrukaren kommer fram i mig, om den finns i Uddevalla vid löning blir den min. ;)


Goe lördagkvällen!

Vi har en grym dag faktiskt, jag och mamma har vart och shoppat. Fixat några av Alex julklappar redan (hoppas du ligger i lika bra fas, älskling!! ;P). Jag och Lillasyster och vart och hälsat på farmor och nu har vi ätit chokladpudding och fruktsallad hela familjen. Mysigt!

Jag vann precis en match UNO och väntar på att de andra ska bli klara, sedan ska vi se på film. Mysig helg! <3


Hemma hos min FAMILJ!

Hej raringar!
Jag har det så bra! Igår städade jag och mamma lägenheten och trots att vi blev långt ifrån klara är det iallafall mycket som är gjort, skönt!
Det blir helt klart en städerska som får flyttstäda. Jag klarar inte av det! Haha!

Förresten, jag har lagt märke till hur mycket skillnad det är på mitt liv här och hemma. Asså, den här lediga helgen skiljer sig en hel del från förra.
Förra fredagen:
Jag och Sara äter god lunch ute, shoppar loss i Jönköping och festar loss rejält.
Den här fredagen:
Städar lägenheten med mamma, åker hem till föräldrarna, ser på Skavlan och äter hembakad pizza.
Härlig skillnad ändå, här är fler sjuka saker som aldrig händer i mitt "normala" liv.

• Vi (mamma, pappa & jag) skulle ha filmkväll, mamma somnade innan filmen hann starta och pappa gav upp efter att inte ha fått igång filmen vi skulle se och gick och la sig. Detta händer väldigt sällan då man bokar in filmkväll med andra vänner.
• Inatt har jag inte vaknat av varken sms eller mail, jag sover mycket hårdare på Tjörn.
• Vaknar däremot 08:23 av att HEMTELEFONEN ringer. Känner viss panik för när någon ringer så tidigt en lördag utgår jag från att något hemskt hänt, hör mamma springa till telefonen och sedan "Heej! Jo men de är bra..." Ett helt vanligt samtal alltså, 08:23 PÅ EN LÖRDAG!
• Jag sover i t-skirt. Min gamla Nalle Puh t-skirt som jag hade när jag var typ 13. Mysigt hörru. Det är sällan de händer.

Nu blir det frukost (det händer sällan!) och sedan ska jag kratta löv med pappa. Sällan de händer också faktiskt.


Fredag

Godmorgon!

Värsta morgonbloggarN har man ju blivit nu då. ;) Håller på att snabbstädar lägenheten, ska ha visning här igen idag. Börjar nästan bli lite trött på de, kan inte nån bara köpa snart? Haha!

Idag kommer mamma hit också, hon ska ha storstädning medan jag är på jobbet! Tänk vad bra man har det alltså! Sedan ska jag hänga med mamma hem och så ska jag vara där hela helgen, skönt. Dock jobbigt att vara ifrån min kille, detta är den första lediga helgen jag har (kanske andra, tredje max) som vi inte ses då jag har ledig helg. *kommer nog dö lite utan honom!!!*

Nä, 21 dagar kvar till flytt, ledig i helgen, mamma kommer, kanske skulle dra med henne på tapas på Fiezta innan vi åker hem ikväll..... Jag kommer nog överleva! Nu blir de jobb!
Puss!


Året var 2008/2009

Igår passade jag på att rensa min dator. Det finns så otroligt mycket som gör att det går så galet långsamt på den faktiskt. Men så är den ju fyra år också, så det är inte så konstigt. 
 
Tänkte iallafall slänga upp lite bilder här, för en del var inte värda att ha kvar. 
 
 
Hittade en hel mapp med sånna här bilder. Hahahah! De är tagna 2008 och jag tyckte tydligen det var snyggt att sminka mig nstan vit i ansiktet. Gillar även finnen på hakan. ;)
 
 
 
Mina bröder kommer ju mörda mig nu när jag lägger upp bilder på dem, haha. Även dessa bilder är tagna 2008 och vi är på väg till en Frölundamatch. Förr köpte jag biljetter till en match nästan varje år till dem i julklapp och så gick vi alla tre. Mysigt sånt där, tycker jag. Synd att det inte funkade lika bra sedan jag flyttade hemifrån. 
 
Gamla kompisar. Har faktiskt ingen kontakt med någon av dem idag. Lite trist. Detta är iallafall en kväll i Göteborg då vi drog ut efter jobbet en söndagkväll. Minns att det var väldigt trevligt! År 2008 det också.
 
 
 
   
Jag och min fina gamla bästis Sofia. Hon har bott i australien nu i två år eller nått och ibland saknar jag henne galet mycket. Jag har fått för mig att hon kommer hem nu snart, hoppas att det blir innan jag flyttar så vi hinner ses lite. <3
 
 
Nyår 2007/2008. Herregud! hahaha! Den där klänning rök förresten för ett par veckor sedan då jag rensade min garderob. Den lär ju knappast ha passat nu. ;)
 
Jul 2008. Jag köpte en jultomte som lyste när man kopplade in den i datorn i julklapp till jobbet. Redan då var jag totalt förälskad i julen. 
 
  
  
2009. Jag köpte min lägenhet och hade någon typ av inflyttningsfest som spårade och slutligen blev någon typ av sunkig modell fotografering. 
 
Janet lär väl döda mig nu... ;) Men den här bilden är från 2009. Detta var innan jag och Janet fått våra lägenheter och vi var ute en kväll och förfestade på Skogslyckan där jag lånade en kompis lägenhet. Mycket mysigt. Blåa linser måste du väl ha haft också, Janet? För så blå ögon har du väl inte? 
 
 
Nä. Nog med bilder för idag. Jag har massor av gamla bilder kvar som jag la i en mapp som ska upp här innan de ska raderas. Puss
 
 
 

Godmorgon torsdag!

Haha, jag skrev godmorgon ONSDAG först, vilken dålig koll jag har på dagarna känner jag! ;)

Jag är redan vaken, ställde klockan på halv sex om det skulle vara svårt att få i linserna, ibland när jag haft ont i ögonen så går det bara inte att få i linserna alls. Jag har ju tyvärr ögoninflammation kanske nån gång om året, vet inte om det beror på att jag inte hundra procentig sköter mina linser rätt eller vad det kan vara. Nu verkar det va över för den här gången iallafall!

Nu fick jag hur mycket tid över som helst iallafall, bussen går inte förrän om 25 minuter så jag ska gå upp ur sängen nu snart. Ha en bra dag så hörs vi senare! Puss



Bild från min favoritfilm - Dagboken. Tror jag bara måste kolla på den ikväll när jag kommer hem!!


Skitkväll

Ikväll har jag en riktigt dålig kväll. Jag är minst sagt deprimerad och det är inte så konstigt kanske. 24 timmar utan cigg nu då. Jobbigt, men fortfarande fungerande. Fick dock mer eller mindre utbrott på mamma i telefon förut, jag kan bara inte hjälpa det men jag blir så himla, himla sur!

Förlåt ni som verkligen tycker att det är superOintressant att läsa om mitt sluta röka gnäll, men just nu är det såhär. Det är tråkigt för mig också. Om ett par veckor kommer ni få läsa om min flytt, om allt nytt och om hur lycklig jag är. Och om träning förhoppningsvis, jag har stora planer om att börja gymma på allvar när jag flyttar. Mest för att jag vill nå den där drömkroppen lagom till sommaren, men också för att jag räknar med att gå upp ett par kilo nu iochmed att jag slutar röka. Tydligen ökar nikotinet förbränningen ordentligt så de personer som röker väger ofta något kilo mindre än va de skulle gjort om de inte rökt. Alltså räknar man med att gå upp 2-3 kilo medan kroppen tillfrisknar efter att giftet går ur kroppen när man slutar.

Jag har faktiskt bestämt mig för att inte bry mig alls om vad jag stoppar i mig nu på ett par veckor. Hela november ska jag få äta vad jag vill, hur mycket jag vill, bara jag inte röker. Viktproblemet får bli ett senare problem, det viktigaste nu är att sluta röka.

Så, nu har jag lipat klart för ikväll. Ska försöka sova nu så att jag är utvilad till jobbet imorgon. Det om något kommer bli tufft.

Inatt vill jag drömma om min fina kille. Då hoppas jag allting känns mycket bättre sen. <3


Idag

De här dagarna då jag varit hemma har varit rätt bra ändå. Som "blind" kan man inte göra speciellt mycket, jag kan inte se på tv eller slösa bort sjukdagarna på andra sätt. Jag kan mest bara sitta och ta tag i sånt som behövs, typ ringa viktiga samtal och sånt. Sånt som man kan göra på nära avstånd (ser inte på långt avstånd alltså, max 10 cm ser jag på) göra saker på mobilen, prata i telefon, sitta vid datorn (om man håller den nära).

Detta har resulterat i att jag:
• Sökt åtta jobb, tre igår och fem idag.
• Fått intervju på ett av jobben, de ska ringa tillbaka i slutet på november och boka tid för intervju då.
• Mailat min nya restaurangchef mitt CV och han har i sin tur, om jag förstått det hela rätt, sagt att han ska lägga in mig på en del tider och så får vi se hur det stämmer utefter det. Om jag blir godkänd via CVt alltså.
• Ringt och sagt upp mitt elavtal.
• Bokat tid för att Pingstkyrkan Second Hand ska komma och hämta saker som jag ska skänka till dem.
• Sagt upp onödiga abonnemang som jag går och drar på, ex tv4play premium.
• Pratat mycket med lillasyster, vårda relationer är viktigt ni vet. ;)
• Adressändrat! Vilken känsla det var!
• Försökt säga upp tv-licensen, ska återkomma till dem då jag gjort mig av med mina tv(ar) (heter det så?).
• Slutat röka. Rökfri 20 timmar hittills och än är det absolut inte (jätte)jobbigt. Det underlättar ju såklart att jag inte går ut och träffar folk och sådär, gör saker som jag automatiskt förknippar med rökning liksom. Men det funkar hittills, känns bra! Och så hjälper min app lite grann också. :)

Så trots att jag har extremt tråkigt, så händer det något bra av allt de här också. Nu ska jag fixa beställa hem julklappar, så är de problemet löst också. Vad är årets julklapp? Vet ni det?


Samtal med en telefonförsäljare

Efter att jag jobbade som telefonförsäljare i mitten på april (i fyra dagar), så har jag lovat mig själv att alltid vara trevlig mot dem som ringer. Att få höra skällsord, svordomar och personliga påhopp i jobbet vill jag inte ge till någon och jag imponeras över dem som klarar av jobbet. Jag vill köpa av de stackarna som ringer, jag vill ge dem deras provision och låta dem få slitet och hatet värt. Att jag dessutom faller för allt som har med reklam att göra gör det inte lättare för mig att säga nej. Jag vill ju mest av allt bara köpa allt dom har att erbjuda! 
 
Telefonförsäljare: Hej! Jag ringer från *blablablablabla* (lägger två minuter på att rabbla tusen saker som är positivt med något nytt lotteri) och jag undrar hur du ser på att lotterier numer ska ge högra priset och vinster?
Jag: Jo, det låter ju bra....
Telefonförsäljare: Ja men visst gör det!!!! Och nu så vill jag erbjuda dig dig en plats i det här fantastiska lotteriet vars program numera bara är en timma KORT och dessutom UTAN REKLAM! Visst är det fantastiskt!? 
Jag: Jo, det låter väldigt bra.... antar jag. 
Telefonförsäljare: Så då kanske du tänkt klart nu och känner att du vill vara med på den här spännande upplevelsen?
Jag: Ja.... Eller nej! Nej, nej förlåt, jag kan inte förlåt! Jag vill verkligen men.... Jag kan inte. 
Telefonförsäljare: Men det är mycket enkelt, jag skriver bara in dig i systemet här och så kör vi igång bandspelaren och sen är det klart! 
Jag:  Jag vet! Men nej! Eller jag vill ju verkligen! Men..... jag kan inte. Förlåt. 
Telefonförsäljare: Emelie, har du jobbat som telefonförsäljare innan? 
Jag: Ja? Vadå? 
Telefonförsäljare: Det är okej att inte köpa. Bara så du vet. Man vinner ändå aldrig, så det är lugnt. Jag jobbar vid sidan av också, så min lön behöver du inte oroa dig för! Ha en trevlig dag, Emelie! 
 
 
Kände bara att det här var så klockrent, hahhah!
 
 
 

Så mycket tid jag lagt genom åren på att fotografera mig själv.

 
 
 

Den Sista

Sådär. Jag har rökt min sista cigarett. Den Sista. Gråter lite, nej, inte på riktigt, men nästan. Satt ensam på balkongen och drog försiktigt i mig Den Sista bloss för bloss. Djupa, härliga andetag. Fyllde lungorna med den giftiga röken och njöt. Njöt och kände mig så tom när den tog slut.

Jag vill inte ta fler. Det var Den Sista. Den allra Sista. Dels för att jag verkligen behöver sluta, jag vill inte vara beroende mer, inte av någonting, men absolut inte av något så dyrt. Och farligt. Och dels för att det var en så vacker stund jag hade där på balkongen med min älskade vän som följt mig i lycka, stress och ångest i så många år. Vi hade ett fint avsked där helt enkelt. Vi gjorde slut.

Jag har, som jag tidigare berättat, gått en "sluta-röka-kurs" via en gratisapp på telefonen: "Rökfri". Dessutom har jag Googlat en hel del och bestämt mig för att inte använda mig av några hjälpmedel så som Nicorette eller plåster. Inte för att jag inte tror att det funkar, det gör det säkert för många, men jag vill inte köra på det. Jag vill stå ut med smärtan nu ett tag och verkligen känna hur jobbigt det är. Jag tror att det kommer stoppa mig från att börja igen. Eftersom jag vet att jag måste sluta någongång vill jag minnas den här kämpiga tiden som något jag aldrig ska uppleva igen. Jag får liksom inte börja igen för då måste jag gå igenom perioden EN GÅNG TILL. Och det vill jag inte.

Sen vet man ju aldrig, det har bara gått en timma sedan jag tog mitt sista bloss och det kan ju vara så att jag inte "överlever" utan Nicorette eller liknande. Men jag ska försöka. Som att föda barn utan lustgas eller ryggbedövning kan jag tänka mig. Och det låter ju väldigt lockande.......

Till min hjälp har jag iallafall beställt en bok som har fått extremt goda referenser på alla nätsidor jag hittat. Äntligen icke-rökare av Allen Carr. Den ska tydligen vara sjukt bra, så det blir spännande att läsa. Nu ska jag bara överleva tills den kommer och sedan ska det visst vara lätt som en plätt. Yeah. Sure.

Men visst, nu kör vi. Peppa mig gärna. Den som bjuder mig på en cigg slår jag till.

//Redan röksugen igen.


Hur tänkte dom nu?

Jag har funderat lite kring de här de sista, SATS nya reklambild. Hur känns den egentligen?

DennisM skriver om den här: http://dennism.se/forstar-ni-er-pa-detta/
Katrin Zytomierska här:
http://finest.se/userBlog/?uid=28711&viewComments2272998=1#comments_2272998
Bloggkommentatorerna skriver här:
http://stureplan.se/bloggar/bloggkommentatorerna/2012/11/05/trottsam-viktfixering#comments


Själv får jag lite magknip när jag ser bilden. Jag blir absolut inte taggad på att gå och träna, mer än att jag absolut inte vill se ut som kvinnan på bilden, så eventuellt skrämmer bilden mig till träning kanske. Men det är ju inte därför den finns.
SATS skriver ju att kvinnan tränat i 13 år på deras gym och att hon nu gör det regelbundet. Uppenbarligen äter hon inte den nyttigaste kosten. Det är inte möjligt att hon gör det om hon tränar regelbundet.

Jag funderar på hur SATS har tänkt på de publicerar bilden, vilken målgrupp de vill nå ut till? Inte så svårt att förstå att det är folk som inte är ute efter drömkroppen utan snarare att må bra. Det jag tror säkert går hem hos vissa. Men långt ifrån alla. Snarare att det skrämmer bort dem som är ute efter en fit, ungdomlig kropp. Ryktet att "det bara är gamla morsor som tränar på SATS" sprider sig. Precis som Friskis och Svettis har. Det är inte många av mina vänner som går dit, "tantryktet" har hunnit före. ;)

Egentligen vet jag inte vad det är som är så intressant med bilden, men jag har funderat på den mycket idag iallafall. Blir spännande om man kunde få se någon statistik på om SATS medlemmar ökar eller minskar efter bilden.

Bilden har iallafall ökat mitt intresse. Jag ska dra fram min träningscykel nu och köra en timma. Allt för att aldrig se ut som kvinnan på bilden. Sen hur hon mår egentligen berör mig inte, man kan må bra i själen men ändå vara snygg på utsidan. Men som sagt, bilden uppmuntrade mig till att träna. Men till SATS, dit kommer jag nog aldrig gå...


Mat

Idag är inte precis en sån dag då jag springer ner till Willys för att handla. Jag har också lagt ner min ovana att beställa hem pizza eller annan snuskmat, så jag lagade något (snuskmat) med det jag hade hemma:

Ett paket bacon
Ett paket nudlar
Ett påse svampsås

Detta stektes och koktes för att till sist stekas tillsammans i tre minuter för att riktigt gotta ihop sig. Om det blev gott? Japp, det blev det. Riktigt gott faktiskt. Jag menar, svampsås är gott, bacon är gott och nudlar är också rätt gott så jag är inte chockad över resultatet precis. Men det var väldigt gott! Väldigt!

Så vet ni det.
Puss


Tisdag

Det är mycket spännande som händer i min värld just nu. Igår var det visning av min lägenhet och senare idag blir det ytterligare en, då två ev köpare inte kunde komma igår och har bett om en extrainsatt visning bara för dem. Första budet lades redan igår under visningen, jag vet inte om det är ovanligt eller om det alltid läggs bud direkt då man får se lägenheten, men jag ser det som ett gott tecken iallafall. Positiva jag. Budet är strax under mitt lägsta försäljningspris, men det kunde blivit ett mycket lägre bud, så bara det nappar någon till så är jag nöjd. Jag har redan börjat drömma om mäklarens sms (får sms-utskick av honom så fort ett bud läggs - döpte honom till mäklaren <3, haha!). I smsen står det "oh Emelie buden bara krossar varandra! Jag har aldrig varit med om något liknande. Senaste budet är på trehundrafjorton miljoner, ALLA VILL HA DIN LÄGENHET!!!" och "Emelie, du är nu miljadärska! Sju miljarder är senaste budet, grattis! Ska vi ta det eller känner du att vi ska vänta på ytterligare en höjning? Någon miljard till vore inte omöjligt att få..."

Det kommer ju säkert inte att hända, men drömma får man väl göra ändå. ;)

I övrigt tror jag att det löst sig på jobbfronten. Verkar det som iallafall. Jag söker såklart fortfarande och sådär, men jag tror iallafall att en tjänst på en McDonalds restaurang har öppnat sig för mig. Sen hur många procent den är på vet jag inte än, men det är sällan problem att få tider om man ber om det, har jag märkt. Hur jag ser på att jobba på McDonalds igen? Jo, faktiskt med positiva ögon. Det är så mycket annat som förändras i mitt liv nu, så jag kan se det positivt att faktiskt kunna och vara bra på sitt jobb iallafall. Nya arbetskamrater ska bli fantastiskt roligt att få också. :)

Men ni förstår hur jag ser det? Jag ska byta stad, flytta ihop med min kille (+ hans kompisar) och stå i en stad utan någon större vänskapskrets (förutom min killes kompisar då). Om jag dessutom skulle få ett jobb där jag inte känner mig bekväm i (kanske tillochmed ett där jag känner att jag inte har förmågan att vara på, att jag inte räcker till eller att jag inte klarar av uppgifterna) skulle det kanske bli för mycket för mig. Såklart vill jag inte jobba på Donken för resten av livet, men som en inkörsport i en ny stad tycker jag att det duger fint. Dessutom är det lätt att kombinera det med andra jobb om jag tex skulle få en deltidstjänst på något annat ställe. Jag behöver inte längre bara söka heltidstjänster och vara beroende av det. Det känns härligt.

Nu ska jag badda om mitt svullna öga igen (det börjar se bättre ut redan!), ringa Pingstkyrkans secondhand och skänka mina möbler dit, säga upp mitt elavtal och lite sånt. Adressändring känns också aktuellt snart va?
Puss


Men tja!

Idag är jag riktigt härlig faktiskt, det är synd att det inte är Halloween fortfarande för jag ser ut som en monster....

Ögoninflammation hej hej!


Måndag


Brunch

Imorse försökte jag tvinga med min kille på brunch på en restaurang som verkar galet mysig och fin, tyvärr blev det inte så (fel helg liksom, fullbokat överallt!), så vi gick och handlade massvis av gott och styrde upp vår egna brunch. Ostar, gott bröd, yoghurt, paj, potatissallad, melon... Åh så mysigt! Dessutom köpte vi varsin tidning och så satt vi och läste och pratade nyheter där vid frukostbordet. Så mysigt att jag dör!

Nu är jag tyvärr hemma igen. Imorgon är det visning på lägenheten och jag vill bara få sålt skiten och flytta idag. Eller igår helst. Jag vill aldrig mer åka till Jönköping och behöva åka hem igen. Idag var förresten sista gången det hände. Nästa gång jag kommer dit så stannar jag för gott.
Det är härligt!


Gos

Nu när hösten verkligen slagit till och vintern närmar sig har jag börjat kura ihop mig i min galet gosiga halsduk. Den är från h&m och är hur varm som helst!

Förresten, i september ungefär efter att jag kom hem från en lång vistelse hos Alex gick jag från tåget till min lägenhet. Det var första gången som jag inte gråtit då vi skiljts åt och jag kände någon form av lycka typ. Jag såg liksom slutet på min Uddevalla-period och det kändes så skönt. Jag gick där och tänkte i höstsolen och jag minns att tanken slog mig att "jag kommer aldrig mer få uppleva Uddevalla med snö, när snön kommer har jag redan flyttat". Och herregud, nu har vintern redan börjat komma! Varje gång någon skriver på Facebook att "det snöar" eller dom varnar för snö på nyheterna, tar jag det ytterst personligt och blir galet stressad! Jag skulle ju hinna flytta innan!

Så nu håller vi bara tummarna för att snön kan skjuta på sig i 26 dagar. Sen får det snöa hur mycket det vill, för då har jag redan flyttat. <3


Lugna dagen

Hej babes!
Jag har haft en superhärlig, lugn dag verkligen. Vi har bara myst framför tvn, lagat god mat tillsammans alla fem och gosat i soffan.
Jag fick dessutom lite ensamtid när alla pojkarna gick till skolan och passade på att ta ett långt varmt bad och använda mitt nya schampo och balsam som doftade ännu härligare än jag mindes. Dessutom har jag power napat lite och nu ska vi strax börja göra oss iordning inför kvällen då vi ska ut och äta tillsammans med Sara och en vän till henne. Dubbeldejt på g! ;)

Puss

Tänkte köra på lockigt hår precis som igår! Snyggt tycker jag!


Fredag

Igår var en så himla, himla härlig dag verkligen. Jag var ledig och bara njöt av hela dagen. Jag vaknade supertidigt, redan halv sju för att jag var så lycklig över dagen. Jag gick och solade solarium 20 minuter och brände näsan lite. (Solariet nere i stan - mitt emot Swedbank är grymt + superbilligt! Synd art jag upptäckte det nu lagom till att jag flyttar!)

Efter solariet blev det en härlig lunch och dagens enda mål med Helena och Sara. Jag och Sara pratade halva vägen till Jönköping sen om vilken gullig tjej Helena är, åh gillar gillar gillar!
Vi stack som sagt till Jönköping, shoppade en sväng på A6 och sedan kom vi hem till min fina kille.

På kvällen blev det lite enkel fest, jag, Sara och Alex satt mest och snackade och runt ett inatt drog jag och Sara ut på en liten bar. Dock blev det bara en snabbis för min del för jag var hemma redan innan två igen. Skönt att krypa ner i sängen med min kille. :)

Idag väckte jag Alex klockan nio. Han blev arg. Sa till honom att klockan var halv tolv och så låg vi och pratade en stund innan jag berättade att klockan bara va nio och då flippade han och försökte somna om. Det gick inte så, så nu har vi ätit frukost, sett på nya Falk-filmen och sådär. Vi har en så härlig dag idag också.

Älskar livet lite. Eller mycket.


Ringar

Nytt på mina fingrar. Äkta fejksilver!


Kvällens

Skinnkjol - h&m
Linne - h&m
Skor - skopunkten
Smink - alldeles för mycket.....


No sleep

Nä, jag kan inte somna om. Det är helt omöjligt! Synd, för jag vet att jag kommer vara trött ikväll nu. :( Men ändå kul, för då kan jag ligga och peta på Sara när hon sover och det är rätt najs ändå.

Mitt paket är beräknat till klockan 18 ikväll. Kan man boka om en arbetsintrevju med motiveringen att mitt schampo kommer ikväll så jag vill vara hemma?


Godmorgon fredaaaaaaag!

Aaaah! Som jag längtat efter den här dagen! Äntligen ska jag få träffa min kille igen och ÄNTLIGEN ska jag få en hel helskön helg med både Sara och Alex. Vi kommer ha en härlig blandning av fest, mys, goda middagar, shoppingturer, dans, brunch, nån promenad kanske. Jag är dessutom sugen på ett pass på gymmet, men vi får se! Vi ska hinna med allt på knappa tre dagar, så det blir tajt.

Galet att jag är vaken redan förresten? Haha, känns som julaftonsmorgon, ni vet, så jag vaknar tidigt och ser fram mot dagen. Ska dock försöka somna om nu, så jag orkar med natten. Sedan blir det ett möte med min psykolog (jag brukar slänga ur mig att jag ska till psyket, typ: "jag ska till psyket vid tio, men ska vi ta en fika vid elva då?". Tycker de låter så galet! ;) Men jag skulle fortfarande rekommendera alla att gå till en psykolog, det är riktig ego-tid att sitta och prata om sig själv i en timma i veckan!)

Nä! Nu måste jag försöka somna om! Puss


Ps. Hittade skönaste bilden, det perfekta svaret när nått gammalt ex hör av sig! Jag kommer lätt köra på den ;)


Torsdag

Hallåååå!!

Jag är hemma! Gick nån timma tidigare från jobbet och så fort jag kom hem sjönk jag ner i min säng, sträckte ut mig ordentligt och utbrast "leeeeeedig". Känslan var så härlig! Jag älskar att jobba, inte varje dag och absolut inte alltid på det jobb jag har just nu, men känslan av att ha slitit hårt, tjänat pengar och sedan får komma hem och bara ta det lugnt är oslagbart! Ååååh! Fantastiskt!

Jag höll på och somna medan jag låg där i sängen förut, men så ringde mamma och så pratade vi en dryg timma och så började jag städa lite under tiden. Har skjutit på städningen hela veckan, jag ska ju ha visning på måndag och då måste det vara rent!!! Har bara en paus just nu. Tänkte skruva ner lite hyllor och sånt nu också, om jag orkar. Annars får det bli på söndag när jag kommer hem.

Nä, nu blir det dammsugning. Sara kommer om en timma och då ska maten vara klar. Min mage kurrar, har inte ätit sedan.... Tolv? Shit!


1a november!

Första november idag. En månad kvar till flytt! Sista dagen på mitt jobba-åtta-dagar-i-rad-pass. Myskväll med Sara inbokad ikväll och imorgon blir det Jönköping igen. Fantastiskt!

Detta är en härlig dag!

Nu måste jag sticka för bussen får om 16 minuter och jag har inte gått upp ur sängen än!
Puss


Jag på Halloween för tre år sedan.


RSS 2.0