Hur funkar LCHFen hittills?

Har fått en massa nya läsare nu sedan jag började skriva om LCHF så därför tänkte jag skriva lite om hur de första dagarna gått.

. Hur känns det? Spontana reaktioner?
Jotack, nästan helt ok. Jag har gått fyra hela dagar nu (detta är min femte) och jag känner mig bekvämare i kroppen. Vågen står still, kanske att något kilo runnit av mig, men jag har dålig koll och brukar vanligtvis pendla mellan 69-70 ändå. Däremot känner jag mig smalare. Kan vara psyket (jo, för mitt psyke är ju att lita på... Höhö), men jag har trots allt bestämt mig för att inte mäta mig. Skulle det vara så att jag inte ser någon skillnad och att måtten inte minskar kommer jag bara bli ledsen och till slut (efter ca 2 dagar typ) ge upp och gå tillbaka till socker och kolhydrater.

Träningen då?
Jag har inte tränat med än kanske 40 minuter totalt den här veckan, min hosta som jag hade för nån månad sedan är tillbaka och jag tror, som jag skrivit tidigare, att jag har feber till och från. Därför har jag alltså inte använt min fina spinningcykel sådär supermycket. :(

Och hur har matschemat sett ut?
Mycket mindre mat än väntat faktiskt. I måndags (första dagen) åt jag väldigt konstigt för jag hade inte förberett mig för kosten så det blev keso till frukost (inte speciellt mättanade), en sallad vid tvåtiden och sedan åt jag inte förrän vid tio/elva på kvällen och då blev det blomkålsmos med kycklinggryta. Det var gott! I tisdags vad jag sugen på något hela tiden, jag var bara hemma och pluggade och då vill man ju gärna stoppa något i munnen hela tiden. Iallafall jag. Så då blev det omelett till frukost, sedan åt jag blomkål med dip, sedan gårdagens middag, ett paket bacon som "snacks" nån gång under dagen och på kvällen gjorde jag chokladmousse. Så mycket har jag inte fått i mig nu de två senaste dagarna. Nästan ingenting alls faktiskt, har grundat med en pannkaka på morgonen och vid fyra/fem ätit lite brieost, stekt svamp + chokladbollar på kvällen (onsdag) och på torsdagen åt jag kycklingklubbor (3, 4 stycken), en ölkorv och grädde med bär till kvällsmat. Tror att jag får i mig för lite fett (mat allmänt), men jag är verkligen inte sugen. Kan ju såklart bero på att jag är sjuk också...

Så, fördelar?
Tja... Jag är inte hungrig så jag lider verkligen inte! Men samtidigt har jag ju inte precis blivit modellsmal så jag har ju inte fått uppleva fördelarna än, haha. Positivt annars med LCHF är att det är "nytt och spännande" och jag testar på ny mat (typ blomkålmos) som faktiskt är riktigt gott. Såserna blir ju också goda iochmed allt fett som är i.

Och nackdelar, finns det sådana?
Ärligt? Eh ja. Första två-tre dagarna var jag förstoppad (kan dock ha gjort det lite värre av att jag fick mens andra dagen på "dieten"). Sedan är de bakverk jag hittills testat äckliga. Har bakat både chokladbollar och chokladmousse och det blir ingen höjdare, tyvärr. Sen är LCHF dyrt. Exempelvis fiberhusk (motsvarar typ mjöl eller nåt, tror jag) kostar 26 kronor för en påse på 100 gram, visst det går inte åt mycket vid varje tillfälle så det håller länge, men ändå. Dyrt. Sedan "bör" man köpa ekologiskt, också dyrare.

Negativ inställning? Tänker du sluta med LCHF?
Inte innan jag gett det en ärlig chans och det har jag inte än. Första veckan är såklart värst, antar jag, och det har ju inte blivit bättre av att jag legat sjuk + har mens. De blir sällan en positiv effekt med dessa två samtidigt. ;) Men jag ska "hålla ut" så länge jag kan om jag märker att det ger bra resultat. Däremot ser jag inte LCHF som en livsstil utan som en diet. Och dieter är tillfälliga, även om de kanske varar i flera månader. Det ska bli spännande nu att se hur jag klarar min första helg, jag ska både festa (blir vin+vodka med Ramlösa+Xide bright) och skriva tenta. Så jag kommer utsätta mig för jobbiga saker direkt. Men jag är ganska taggad fortfarande så jag hoppas att det ska gå bra. Det jobbigaste blir nog bakisdagen på söndag, men jag får ladda upp med zucchini och blomkål och dippa det så hoppas jag det funkar bra!! :)

Så, rekommenderar du LCHF?
Nja, inte än va? Eller kanske, jag mår verkligen inte dåligt av kosten och det är bekvämt att inte vara sugen på mat/godis/chips hela tiden. Så jag rekommenderar nog alla att testa. Fast det är ju i stadiet jag är nu, när jag vaken utsatts för "prövningar" såsom ex. middagar med andra eller chipskvällar... Om ett par veckor kan jag nog avgöra bättre huruvida andra borde testa eller inte. Jag hoppas på att få se resultat nu i början så man blir motiverad till att fortsätta!!

Kommentarer

Skicka ditt meddelande här:

Ditt namn:
Spara uppgifter?

Din E-postadress: (publiceras ej)

Din Bloggadress:

Ditt meddelande:

Trackback
RSS 2.0