Snart är det över!

Så länge Stjärslaget hänger över och är min konstanta mardröm (även i vaket tillstånd) får ni inte ta del av min fantastiska humor. Synd för er. Men det enda som snurrar i huvudet är press, ångest, tusen-saker-att-göra, har-alla-koll-på-det-som-ska-göras och när-i-h*****e-ska-vi-hinna-allt?!?

Jag stressar upp mig i onödan just nu. Såklart. Men ändå. Jag längtar tills det är över. Om fem dagar. Jag förstår att ni också längtar. Håll ut, jag är snart tillbaka!

Skratta åt den här bilden så länge. Tiden går fort när man har roligt, har jag hört...


Orkeslös

Idag är en sån där dag. Jag vaknade ju tidigt, tidigt imorse och kunde inte somna om förrän närmare åtta, vilket gjorde att jag antagligen stängt av alarmet i sömnen, vilket gjort att jag inte kommit mig iväg till skolan.

Så jag har legat i sängen hela dagen. Har egentligen massor att göra, men jag orkar verkligen inte. Så mycket press inför helgen, jag drömmer mardrömmar om Stjärtslaget hela tiden och jag bara längtar tills det är över. Det finns ingenting spännande eller roligt med helgen just nu, som jag ser det. Inatt drömde jag tillochmed att jag blev utbuad från scen och att 17 personer från Skösex struntade i att komma. Puuh.

Snart är det över. Om en vecka kan jag ta tag i de saker som jag faktiskt behöver prioritera. Det är lite pinsamt att jag lägger så mycket tid och ångest på något så egentligen oviktigt som att fixa fester när mitt liv är så förbannat kaos i övrigt. Ett sätt att fly kanske, eller "fylla tomrummet" som dom säger. Jag vill iallafall ta tag i det nu. Det är inte värt att skjuta upp det ännu längre.

Jag ska bara orka ta mig upp ur sängen.


06:25

Jag tycker det är skönt att vakna kvart i sex när jag somnade någongång runt halv tre och inte kunna somna om igen. Jag menar det, verkligen, helt fantastiskt är det. Perfekt, för det förstör ju inte alls hela min dag. Nänä.

JAG ÄR INTE BITTER!


Helgen

Idag har jag fått massvis med viktiga och extremt vettiga saker gjorda:

10:30 Började dagen med att vakna tidigt (sedan somna om och vakna igen 12:30)
13:10 Jag och Sara gjorde oss i ordning (klädde på oss strumpbyxor till våra nattlinnen)
13:15 Vi gick en power walk (vaggade till Statoil för att köpa chips)
13:40-15:10 Åt en sofistikerad lunch i goda vänners sällskap (online-pizza i nattlinne och strumpbyxor hos Mjölby och Anna)
14:20 Kört ett träningspass (jag var en av tre som fick springa ner för trapporna för att hämta pizzorna)
16:00 Lagat en fantastisk dessert till mig och Sara (blandade dip och öppnade chipspåsarna)
15:30-19:00 Studerat psykologi, matlagning och humor (sett på filmer)
17:30 Ett givande möte med Phestverket (skrev ett inlägg i Phestverkets logg på FB)
19:00 Gick en promenad (tog hissen ner Pärres bil, gick dock till själva hissen)
19:00-21:00 Möte med Pärre (snackade skvaller från helgen)
21:10 Gjorde mig redo för sängen (tog av mig kläderna)
21:11 Gick och la mig för en tidig natts sömn (fortfarande vaken...)


Btw, så här ser jag ut idag! Nä, jag har inte duschat. Jag har inte heller borstat tänderna. Jag har inte kammat håret eller använt deo.

Jag bör byta lakan imorgon när jag vaknar. Och duscha. Och tvätta mina bröst.

Godnatt!


Glädjen som uppstår när man upptäcker att ...

img_0337 (MMS)

Glädjen som uppstår när man upptäcker att man förberedde vatten och cola vid sängkanten redan natten innan!!


Försvinner igen...

I helgen är jag extremt megaupptagen. Jag har en fullplanerat schema som inte kommer tillåta speciellt mycket uppdateringar här på bloggen. Å andra sidan har den här veckans uppdateringar varit speciellt bra heller, men det är inte mycket att göra åt.

Nu ska jag ta mig upp ur sängen iallafall, ta mig ner till solariet (nej mamma, om du läser det här så skojade jag naturligtvis bara) och bränna min kropp brun. Sedan ska jag duscha bort stanken från min brända hud och ta på mig min åvve för att åka till Trollhättan och helgens teambuilding.

Taaaaaaagga!!!!


Längtar bort lite

Jag fullkomligt hatar snö och kyla. Just nu ligger jag ihopkrupen i min säng under två täcken och längtar efter sommar och värme. Igår hade jag på mig min åvve med TJOCKA STRUMPBYXOR UNDER och jag frös ändå! Kasst!

Jag längtar efter att springa runt i bikini, bränna sig för att man slarvat med solskyddsfaktor och sedan flå bort hela min hud. Eh, ja, egentligen längtar jag efter att få en perfekt solbränna och ligga på stranden med en fruktdrink i handen. Men jag är realistisk.

Bilder från mitt livs hittills enda utlandsresa (om vi räknar bort tråk-länder som Tyskland, Danmark, Norge, Orust och Polen). Frugan har lovat att vi ska åka i sommar igen.


Tycker ni vi är söta?

Jag ser ut som en clown och Pärre ser ut som om han blivit drogad. Höhö!
Lyckad bild - GOD MORGON!


Förlåten

Nu ska vi diskutera lite om min Gudstro... Säkert blir flera provocerade och anser att jag gör fel som lever det liv jag gör. Och det kan jag inte säga att jag ärligt inte blir själv, för jag tycker inte på något sätt att jag lever som en kristen bör göra. Jag gör oerhört många "fel" och har ännu fler brister.

Däremot kan ingen komma att säga att jag inte är troende. Jag har en ganska stark tro på Gud och jag har aldrig tvivlat på att han finns, även om jag inte alltid lever upp till de krav som förväntas av kristna människor. Men min tro finns där.
Häromnatten beställde jag hem två superfina ringar i silver. Den ena ringen, som dock var något för liten, har kors runt om hela och på den andra ringen står det ingraverat "forgiven". Jag tyckte den senare ringen var fantastiskt fin och och jag kommer bära den på mitt vänstra ringfinger ända tills jag skaffar mig en annan ring att sätta där... Och det lär dröja. ;)

Jag tycker det är skönt att hela tiden bli påmind om att förlåtelsen finns där och att jag kan känna mig trygg.


Tröttast

Jag har varit i skolan och gjort klart mina uppgifter, ätit lunch med Jenny, Tobias och hans flickvän. Träffat Pärre och åkt lastbil med honom. Shoppat lite. Hihi.

Sedan var jag hemma runt fyra/fem och tvärsomnade. Sedan vaknade jag vid åtta och snart ska jag somna om igen. Så trött är jag. Imorgon blir en skitlång dag, så jag ska sova nu igen strax.
Tänkte bara säga det.
Puss


Du är det bästa jag vet!

Okej, jag kan inte sova riktigt än. Jag längtar efter min mamma. Egentligen efter hela min familj, men framförallt min älskade, fantastiska, bästa-mamman-på-jorden-mamma. Jag har väl skrivit massor med inlägg om henne tidigare, men just nu fick jag bara en sån extremt stark längtan efter henne och jag fylls av så mycket kärlek och mest av allt på hela, hela jorden vill jag bara att mamma ska va här så jag kan krama henne och säga att hon är bäst på jorden och att jag älskar henne.

Mamma, jag vet att du sa att jag inte fick lägga upp den här bilden på bloggen, men jag kan inte låta bli. Jag älskar dig så galet mycket och mååååste helt enkelt visa upp den här på bloggen. För att jag tycker att du är världens finaste människa, min bästa vän och världens bästa mamma.

JAG ÄLSKAR DIG!


"The Man Who Can't Be Moved"

En fantastisk dag på jobbet, så galet skön. Älskar att jobba med Janet, det känns lite som på "den gamla goda tiden", förutom att Janet nu är min boss istället för tvärtom och jag sliter i köket och hon klagar på att jag är långsam... För var det ju tvärtom! Hahaha! Nääää! Vi är så goa mot varandra så det är ingen fara. <3

Nu har jag krupit ner i sängen. Eunsam. Har nästan vant mig vid att sova på "någons" arm nu efter två nätter tillsammans. Min säng, som bara är 1,40 och som kändes så trång igår, är helt plötsligt hur stor som helst. Och kall och ensam och tom. Äh. Jag överlever. Såklart. Förhoppningsvis ses vi snart igen. Kanske. Nej Emelie, inga förhoppningar nu. Inga förväntningar som kommer gå i kras. Jag borde ta bort min tatuering som skriker ut att jag ska hoppas så länge jag lever... ;) Men det kommer jag nog göra. Inte ta bort den alltså - för jag älskar den för att den är jag - utan hoppas så länge jag lever.

Nu ska jag läsa en spännande bok en stund innan jag somnar, imorgon blir det skola hela långa dagen. Föreläsning mellan 10-12. Höhö. Hårt liv. Fast jag ska sitta kvar i skolan heeela dagen (räknar med till 16 iaf) (skäll på mig om jag går hem tidigare) för jag måste komma ikapp på en datauppgift! :( Jaja, natti natti!


Nä, vad tycker ni...

...passar jag i grön turban? Känner lite att det är min nya grej. Helt klart.

Nu sticker jag till jobbet!


Uppe med tuppen!

Dudes, ser ni? Ser ni klockan? Halv sju ja, precis. Och jag har varit vaken en timma redan. Idag igen. Höhö. Det lönar sig att sova bredvid en man som ställer klockan på kvart över fem.

Igår hade vi en mysig kväll. Jag kände mig rätt hängig och hade jag inte fått besök hade jag nog legat i sängen hela eftermiddagen, för jag kände mig verkligen inte på topp alltså. Men nu känner jag mig utvilad. Vi somnade ganska tidigt igår. Alltså, inte för att jag inte ska somna om, jag ska nämligen jobba mellan 15-00 idag så då är det dumt att vara vaken från 05:30 på morgonen. Men just nu ska jag hoppa in i duschen, äta frukost och sedan sätta mig och plugga en stund.

Puss!


Måndag

Äckel-päckel-dag, verkligen. Började dagen med att stiga upp halv sex. Ja, ni läste rätt NOLLFEM:TRETTIOSJU för att vara exakt... Blev släppt på McDonalds Stenungsund och pratade med mina kära vänner och fd arbetskollegor i två timmar innan jag tog tåget till skolan.

Väl framme i skolan får jag höra att dagens föreläsning var inställd och att vi börjar 13:00 istället. Hatar mig själv lite grann för att jag gick upp halv sex i onödan. :/ Pluggade, försökte - rättare sagt, och blev så pass klar (irriterad) att vi sket i föreläsningen som började ett.

Just nu degar jag bara, har besök och kommer va megaupptagen ikväll. Höhö.
Vi hörs imorgon!
Puss


Upptagen brud

Suttit i möte halva dagen, middag med Pärre och sedan en snabb dejt med Janet för att spana in nya lägenheten hon fått.

Nu står och och gör i ordning mig för att sticka ner till Stenungsund och krossa mitt hjärta igen. Ska bli en awesome kväll!
Puss mina godingar!


Mina can't-leave-without-produkter!

Ihopklippta bilden:
MASCARA från IsaDora, BIG BOLD. Bääästa mascaran jag någonsin testat, man får tjocka fina fransar. Förlänger ordentligt och är lätt att tvätta bort. Ca pris 160:- på Kicks.
PARFYM, Fizzy. Doftar godis typ. Tuggummi. Fjortisparfym egentligen, jag har använt den sedan jag var sexton eller så, men jag vill inte byta för allt i världen. Ca pris 200:- på Kicks.
ÖGONFRANSNÄRING, DHC eyelash tonic. Stärker ögonfransarna (jag tappar inte alls lika många längre) och får dem att växa snabbare/bli tjockare. Jag använder den även i ögonbrynen. Priset ligger mellan 895-1295, googla efter köpställe.

Andra bilden:
HÅRSPRAY från LS. Ett torrspray som ger tokbra volym och fräschar upp håret ordentligt. Håller i flera dagar och luktar megagott! Finns hos utvalda frisörsalonger, ca 160:-
SCHAMPO från Joico. Ett silverschampo som jag älskar. Och jag har testat måååånga olika. Galet drygt och bleker precis lagom. Finns hos utvalda frisörsalonger, ca 199-250:-
BALSAM, Joico. Hör ihop med schampot och ger en extra glans och lättar upp håret. Säljs på samma ställen som schampot för liknande pris. Jag köpte paketpris, ett schampo+ett balsam för ca 400:-. Helt klart värda pengar!

Nu bli're sängen för min del, sussa så sött!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/2175601/images/2012/pic_185577219.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/2175601/images/2012/pic_185577219.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/2175601/images/2012/pic_185577255.jpg" class="image">


Att vända världen rätt

Förut trodde jag att jag skulle säcka ihop totalt och ha en riktig psykbrytskväll, men nu har det ordnat upp sig. Ibland känns det bara så fruktansvärt hopplöst att inte kunna göra vad man känner för.

För att vända min dåliga dag gick jag och la mig en timma och bestämde mig för att vakna på rätt sida, helt enkelt. Det är faktiskt något jag lärt mig; att sova bort mina bekymmer och deprimerade stunder. Och för mig funkar det.

Nu har jag slagit mig ner i soffan med en bok och väntar på att klockan ska bli halv åtta, för då ska jag laga en god middag åt mig själv så att den är klar lagom till Gladiatorerna. Jag vet att det låter tragiskt att sitta hemma ensam en lördagkväll, men just nu har jag inga problem med det. Jag har ju tusen andra alternativ egentligen, men det är faktiskt ganska skönt vara ensam. Speciellt när det är så mycket som händer de närmaste veckorna.

Jag klädde "upp" mig lite när jag stack till affären, bara man känner sig snygg blir livet lite lättare, tycker jag. Hemskt va? Haha! Blev en svart, stickad tröja och vita leggins. Även om jag bara ska vara hemma ikväll så känns det lite roligare att känna sig fräsch, att vagga runt i OnePiecen hela dagarna är som gjort för att bli deprimerad.
Brukar aldrig ha vita leggins annars, men det passade bra när jag ändå skulle ge mig ut i snökaoset, tyckte jag. ;)


Fucking Uddevalla!

Känner mig som fjortisarna i Fucking Åmål just nu. Sitter hemma, har dötråkigt och vill bara bort. Har fått pluggat en del, men nu tog det stopp med motivationen.

Igår som var en så bra kväll, varför kan det inte alltid vara så? Förstår ni, ni som har era vänner i samma stad (och vissa tillochmed i samma hus) hur bra ni har det?! Jag är super-opepp på att sätta mig på buss eller tåg, för att åka någonstans. Jag är super-opepp på att sova borta. Men jag är nästan ännu mer super-opepp på att sitta här hela dagen och ruttna i lägenheten. Nää, snart får det bli ändring på det här, jag har vantrivts i Uddevalla alldeles för länge nu. Jag vill flytta.

Dessutom blir ju inte livet roligare när gatan utanför ser ut så här heller...


Lördagslunch

Jag och Janet tänkte förlänga gårdagens awesome kväll med en lunch på vårt favvo-ställe Cactuz. Äääälskar deras paninis - SÅ mycket godare än en pizza såhär "dagen-efter".

Nu har jag krupit ner i soffan, ska försöka plugga lite. Men jag har såklart SATC-filmen i bakgrunden. Hihi.

Bild på vår mega-goda lunch + en bild på hur håret ser ut nu efter frisörtiden i torsdags!


Fredagskvällen

Igår hade jag tvär-ångest! Först hade jag bestämt mig att åka ner till Stenungsund, men så ångrade jag mig när tjejerna där nere var trötta och jag var partysugen.
Så tänkte jag åka till Trollhättan. MEN, där ska jag spendera de två kommande helgerna. Jag ska vara där typ jämt och jag har "ingenstans" att sova. Visst, på någons soffa, men det är så himla skönt att få komma hem och vakna (bakis) i sin egen säng.

Så jag och Jeanette drog ut på mysig restaurang och käkade och delade en flaska vin (som så småningom blev några öl också) och hade HUR TREVLIGT SOM HELST. Gick vidare vid tolvtiden, men det var inget vidare drag (läs: det fanns inga snygga killar) så vi gick hem redan vid ett-tiden.
Grym kväll iallafall. Sjukt trevligt. Och så galet värt att få sova i sin egen säng efter en utekväll, underbart!

Bilderna är kaos, men ett måste. Efterrätten var nyponpannacotta med grädde och choklassås och det var så gaaalet gott. Jag blev lite kär. Fick ingen bild på varmrätten, men den var också galet god!


Självständig kvinna!

Jag har gjort något fullständigt suveränt idag. Igårkväll när jag kom hem la jag mig på soffan, satte på Sex and the city och såg ett par avsnitt innan jag somnade. Vid tretiden vaknade jag av att hela vardagsrummet exploderade. Typ. Eller det sa "pang" och så släcktes mina ljusslingor bakom träväggen och tvn slocknade. Och play stationet också!!

Nyvaken som jag var drog jag ur alla sladdar och gick och la mig i sängen istället. Och drömde hela natten om att min lägenhet skulle börja brinna.
Imorse när jag vaknade märkte jag att jag levde, lägenheten stod kvar, men varken tvn eller ljuset i vardagsrummet funkade. Jag bytte plats på alla kontakten. Ringde mamma, utan att få tag på henne, för att gråta ut lite och få hjälp med att förstå vad som var fel. Till slut vände jag mig till min allra bästa vän, Google, för att få reda på vad som kunde va fel. Och hur dyrt det skulle bli att laga...

Nu har jag löst det, all by myself. Det var ju bara att dra upp proppspaken i proppskåpet. Daaaah....! Vem säger att man behöver en man i hushållet när man har Google?!

Besviken

Usch. Jag är besviken på er. Detta är min statistik på bloggen. Jag blir så ledsen. Är detta ett tecken på att ni vill att jag ska bli kvar på McDonald's i hela mitt liv...?

Tack för den!!


Nu va de klippt!

Sådär, tillbaka från frissan och en lunch med Tobias och Jenny. Håret ser typ ut som de brukar, uppklippt och en decimeter kortare, typ. Rätt nöjd, jag ser ut som jag brukar nästan.

Nu blir de lite fix här hemma innan jag sticker till Trollhättan för att jobba på älskade DeCore. Puss


Godmorgon torsdag!

Ueeewk, inte så taggad på att stå upp idag heller. Känner mig lite sliten sen igår. ;) Men redig tjej som är uppe innan klockan ringer...vaknade av sms klockan 06:20 och sedan ett till vid nio och efter det gick det inte att somna om... Men det är sååååklart ok. ;)

Nu bär det snart av till frissan, äntligen! Tusen år sedan jag var där senast. Och jag vet inte, lugg? Inte lugg? Page? Eh, hahahahaha, nää. Inte jag i page. Inte kort hår på mig. Men mer uppklippt? Och mer volym (som håller i tre dagar, ish.) Jag ska helt enkelt gå till frisören och säga som jag alltid säger: "Jag vill ha kvar längden, men klippa upp det. Inte för kort, men få bort alla slitna toppar." Jaha. Jag är en rolig tjej jag. Not.

Mitt fågelbo som jag har på hövvet just nu....


DET BLEV EN TREVLIG KVÄLL!

Haha, såklart!! Vad hade man annars väntat sig av dessa små söta puddingar?! ;) Vi möttes upp hemma hos mig vid sju, beställde pizza, drack lite vin och hade allmänt trevligt. Och så tänkte vid gå ut vid tio, sedan vid elva, sedan vid halv tolv och till slut var klockan halv ett och då var det väl ingen idé längre. Haha, vi bor ju trots allt i Uddevalla och nattlivet på onsdagar är ju inte mycket att hurra för. ;)

Så så blev det, vi stannade här och snackade och hade det trevligt. Någongång rätt "sent" började vi köra Singstar och jag hoppas (näää) att mina grannar vaknade. Så mycket ljud jag har fått höra här om dagarna, med alla borrar och hammarslag nu när alla tydligen bygger om, så är det väl inte mer än rätt att jag får ge igen lite.. ;) Det blev iallafall inga klagomål, så jag hoppas ingen vaknade.
Vill bara tillägga att jag vann över Jenny också, om någon nu skulle tro något annat.. ;) Hihi! ;)

Nä, nu läggdags. Trött tjej ska sova. Klockan ringer alldeles för tidigt imorgon (halv elva). Höhö.
Puss

(en inte alls lika fräsch tjej som tidigare, men man ska väl inte klaga...)


Onsdagskväll

Precis som förr, ni vet, då när man var UNG, så ska jag göra något roligt en onsdagskväll. Mitt i veckan! Wohoo!

Jenny och Tobias kommer snart hit och så ska vi käka pizza och sedan gå ut en liten sväng. Jag tvekar inte en sekund att det kommer bli en trevlig kväll! ;)


Zzzzeriöst!

Jag skulle döda för att få sova lite till. På riktigt.


Naturligt vacker - yeeeeeah sure

Det finns många knep att ta till för att känna sig "naturligt" snygg. Färgade ögonbryn och fransar är ett måste. Och brun utan sol.

Men det som jag känner mig fräschast av allt med är mina bruna linser, då vaknar jag - seriöst - på morgonen och tycker att jag är söt. Kunde såklart inte låta bli att ta kort på mig själv imorse, jag tyckte jag var rätt gullig faktiskt. Men så hade jag ju en ganska awesome morgon också.. ;)
Men nu, läggdags, skola imorgon. Peeeepp!


Fejk it til' u make it.


Lunch

Jag är en väldigt dålig människa, igår avslutade jag LCHF. Det blev för tufft när det serverades bullar på mötet, helt enkelt.

Ångest. Men jag har ju fått höra att jag ändå inte kommer att klara att gå ner mina kilon och för en liten stund var jag peppad till att överbevisa, men den där kommentaren tog verkligen där den skulle. Bra jobbat, nu tänker jag fortsätta vara ett fetto - tack för ditt stöd!

Min lunch - spagetti (KOLHYDRATER) och sås gjord på grädde (FETT), bacon (FETT) och svamp.
DET VAR VÄLDIGT GOTT!


Bilder från modevisningen

Bjuder på lite lättklätt idag (Linnea - visa inte för mamma! ;) )

Såhär såg jag alltså ut i lördags då vi gick modevisning sponsrad av More Than Love (morethanlove.se). Grymma "kläder" men jag kan väl säga att det är ingenting jag skulle använda precis. Men det är säkert snyggt om man har kroppen till det. ;)

Jag ska också ärligt säga att jag inte är speciellt nöjd med bilderna, men jag skyller lite på att de är tagna uppifrån och då ser ju vems som helst lår ut att vara fyllda vattenballonger färdiga att spricka. ;)


Bra kväll!

"Får jag ta kort på er så ser det ut som att jag har vänner", skrattade jag tidigare på våran mys/vin-kväll hemma hos Peter förut.
OCH SÅ BLIR BILDEN OTYDLIG SÅ DET INTE ALLS SER UT SOM ATT JAG HAR VÄNNER... Dööööh!!
Dom är där iallafall.

Och jag hade en väldigt trevlig kväll, ni är för söta allihop.
Tack för en bra kväll!
Puss


Genus.

Vi har haft föreläsning om genus idag, i vår nya kurs om ledarskap. Vi pratade om blått för killar och rosa för tjejer, bl a, och lite om hur fel det är... Tobias var såklart tvungen att lägga fram sina överstrukningspennor och mig en rosa och själv tog han den blå.

Visst är vi busiga? ;)


Framtidsdrömmar

Som de flesta vet är jag inne på min sista termin i skolan nu. Den 14e maj har jag min sista föreläsning, som det ser ut just nu. Men fram till dess väntar fett mycket jobb. Jag ska inte sticka under stol med att jag verkligen slappat för mycket det här året, men jag kommer alltid minnas min studieperiod som stört kul iallafall.
Men nu väntar jobbsökande och jag är inte dummare än att jag förstår att det blir svårt att få ett jobb på en så tunn utbildning som jag går. Även om den är bred och jag lärt mig mycket så har jag liksom inget klart yrke sen när jag är klar.

Men nu ska jag iallafall börja söka. Och jag ska söka överallt, trots att jag gillar min lägenhet och sådär så ser jag ingen anledning till att inte söka jobb i ex Malmö om jag har möjlighet att få jobb där. Sen är det klart det vore bekvämt att hitta jobb i Uddevalla/Stenungsund/Kungälv/Trollhättan, men vi får se.
Det jag ser fram mot mest är att få en stabil ekonomi och ett rutinliv. Och jag ska handla... Shoppa loss. Hehe.
Prio ett kommer att bli en bil. Det kommer bli fantastiskt att kunna köra bil varje dag igen utan att behöva få dåligt samvete för att man måste låna någons. Sedan ska jag köpa nya möbler till vardagsrummet, en ny soffa, en ny tv och soffbord. Jag ska också tapetsera om och renovera lägenheten lite, om jag bor kvar här då alltså! Jag vill t ex inte ha den moderna stilen längre, utan tänkte mer lite gammaldags, romantiskt, lantligt, rosa/ljusblått/gräddvitt - åtminstone i sovrummet.
Men så, nu ska jag sluta dagdrömma här och fortsätta med plugget. Puss på er godingar!

God morgon!

Nämen tjaaaa, här ligger jag och vinkar godmorgon till er! Schysst tjej va? Yes, I know! ;)

Övertrött är jag också. Somnade halv fyra och ställde klockan på halv nio med målet att spinna en halvtimme, men så blev det inte. Dels är jag megatrött och dels är förskylningen värre idag än igår/tidigare dagar. Jaja, jag ville bara säga god morgon iallafall!
Ha en bra dag!


There goes my hero.

Han frågade om jag verkligen var säker på att vi skulle ta upp kontakten igen. "Jag har varit olycklig utan dig ett bra tag nu, så jag kan lika gärna vara olycklig med dig", svarade jag. Vi skrattade och så sa han: "jag har saknat dig, skönt att du är tillbaka".

Helt plötsligt var jag inte olycklig längre.

Söndagskväll

För att summera helgen så har den varit bra, händelserik och lite tröttsam. Fredagen var bäst, jag och Sara hade myskväll med tacos och film. Flummade sönder och jag skrattade i princip hela kvällen, haha.

Lördagen började med att ställa i ordning allt på kåren klockan elva. "Vem bestämde att vi skulle ses så här dags?!?!?" flippade jag. "Du", svarade gruppen. Fuck. På kvällen var det modevisning, galet kul och nervöst.

På natten efter tentafesten (inatt) låg jag vaken till klockan sex. "Gamla" drömmar kommer tillbaka in i mitt liv och efter nattens samtal låg jag typ och log och fnissade för mig själv av lycka. Såklart det inte är en bra idé att starta upp allt igen, men alltså.. Jo. Jag vill. Sofia ringde förut (<3 <3 <3) och jag sa det till henne att mitt hjärta har redan blivit utsatt för så mycket att det inte skadar att såra det lite till. Varför ska man lära sig av sina misstag liksom? Näpp, ny chans och nya tårar. Det finns så mycket som sårar så varför inte satsa på att bli sårad av någon som även gör mig extremt lycklig?

Och på tal om något som inte gör mig extremt lycklig - LCHFen. Gaaah. Vågen står still nu och jag förstår inte vad jag gör för fel!? Äter jag för lite fett?! Dessutom blir man ju inte mer pepp när en idiot trycker ner en och berättar att man aldrig kommer lyckas med sina mål. No shit, jag vet väl också att jag aldrig kommer väga typ femtio kilo, men att på ett riktigt vidrigt nedvärderande sätt säga det är en annan sak. Vi skulle aldrig gjort slut, gubben, du hade passat perfekt in i min släkt med min nedvärderande morbror som också älskar att klaga på min vikt.

Så, nu ska jag se på ett avsnitt till av SATC och sedan ska jag hoppa i säng tidigt, imorgon börjar skolan igen och jag är taggad på att försöka starta om på nytt. Sista terminen börjar imorgon och jag ska försöka bli lite mer motiverad nu. :)
Sussa så sött nu, puss heeeeii! ;)


Försöker hitta hålet...

Den här bilden sitter uppe på Lasarettsvägen. Jag skrattar lika mycket varje gång.


Bakisdag - utan kolhydrater och socker...

Idag är veckans största utmaning. Jag ska inte äta någonting "gott" trots att hela kroppen fullkomligt skriker efter det. Jag drömde om bröd inatt! DRÖMDE OM BRÖD! Fatta att nu börjar jag bli galen, jag drömde om att smöra en macka med Lätta, sedan lägga på Nutella och äta med ett glas juice till.

Men, ni behöver inte vara oroliga, jag gör det inte. Jag hade matlåda med kycklinggryta med mig till Hamrin så det har jag ätit. Istället för att beställa bakispizza. Oh yes, i'm good.
Nu ska jag hitta något riktigt snaskigt som jag kan mumsa på ikväll när jag kommer hem. Funderar på att minifuska lite med morötter, men jag tror det blir lite mozzarella, ölkorv och att dippa blomkål istället. Lite brieost också kanske. Och ett löskokt ägg med en klick majonäs. Ååh, nu blev jag faktiskt mer sugen på det. Jag tror faktiskt att jag kan leva med LCHF en tid till. :)


Tentaphest

Tjohoo!
Nu är jag hemma från kvällens partaj. Sjukt att jag kan blogga IGEN va? Det var ju samma sak förra veckan efter att jag hade varit ute!
Kvällen var bra, fast det är faktiskt roligare att jobba tentafester än att festa på dem. På riktigt, jag ångrar att jag inte jobbade. Dels för att alla jag känner (typ) jobbade + att...jag vet inte. Det hade iallafall vart roligare att jobba. Och noll boys idag heller. Jag håller på att bli nunna. Fint det. ;)

Vi var iallafall på en förfest hos Tomas innan vi var på festen. Hans granne hette Helvete i efternamn. Nästan iallafall. Sjukt kul!
Bilder från festen får komma upp senare, nu ska jag sova! Puss


Salt.

Frukost på sängen hos Hamrin. Han lagade omelett och bacon. Jag lät honom smaka på min omelett, jag nämnde nämligen för honom att den var liiiiite salt. Hans min såg ut såhär efteråt:


Vi gillar inte att slösa på vattnet.

Jag och Sara sitter nerbäddade i soffan och snorar och hostar:

Jag:
Jag är inte alls pepp för imorgon...
Sara: Men om vi gör oss asfräscha imorgon blir det säkert roligare.
Jag: Vi kan ju prova att duscha.....?

Tacomyskväll!

Jag är hemma hos Sara och käkar tacos ikväll, skitmysigt! :) Och jag är mätt som ett as! Förresten, att rekommendera att ha i mozzarella i tacosen - man blir aaaasmätt!!! :)

Btw, bilden på mig och Sara är inte från idag. Idag är vi degiga och ganska fula. ;) Men imorgon kommer vi vara snygga igen!!


Hur funkar LCHFen hittills?

Har fått en massa nya läsare nu sedan jag började skriva om LCHF så därför tänkte jag skriva lite om hur de första dagarna gått.

. Hur känns det? Spontana reaktioner?
Jotack, nästan helt ok. Jag har gått fyra hela dagar nu (detta är min femte) och jag känner mig bekvämare i kroppen. Vågen står still, kanske att något kilo runnit av mig, men jag har dålig koll och brukar vanligtvis pendla mellan 69-70 ändå. Däremot känner jag mig smalare. Kan vara psyket (jo, för mitt psyke är ju att lita på... Höhö), men jag har trots allt bestämt mig för att inte mäta mig. Skulle det vara så att jag inte ser någon skillnad och att måtten inte minskar kommer jag bara bli ledsen och till slut (efter ca 2 dagar typ) ge upp och gå tillbaka till socker och kolhydrater.

Träningen då?
Jag har inte tränat med än kanske 40 minuter totalt den här veckan, min hosta som jag hade för nån månad sedan är tillbaka och jag tror, som jag skrivit tidigare, att jag har feber till och från. Därför har jag alltså inte använt min fina spinningcykel sådär supermycket. :(

Och hur har matschemat sett ut?
Mycket mindre mat än väntat faktiskt. I måndags (första dagen) åt jag väldigt konstigt för jag hade inte förberett mig för kosten så det blev keso till frukost (inte speciellt mättanade), en sallad vid tvåtiden och sedan åt jag inte förrän vid tio/elva på kvällen och då blev det blomkålsmos med kycklinggryta. Det var gott! I tisdags vad jag sugen på något hela tiden, jag var bara hemma och pluggade och då vill man ju gärna stoppa något i munnen hela tiden. Iallafall jag. Så då blev det omelett till frukost, sedan åt jag blomkål med dip, sedan gårdagens middag, ett paket bacon som "snacks" nån gång under dagen och på kvällen gjorde jag chokladmousse. Så mycket har jag inte fått i mig nu de två senaste dagarna. Nästan ingenting alls faktiskt, har grundat med en pannkaka på morgonen och vid fyra/fem ätit lite brieost, stekt svamp + chokladbollar på kvällen (onsdag) och på torsdagen åt jag kycklingklubbor (3, 4 stycken), en ölkorv och grädde med bär till kvällsmat. Tror att jag får i mig för lite fett (mat allmänt), men jag är verkligen inte sugen. Kan ju såklart bero på att jag är sjuk också...

Så, fördelar?
Tja... Jag är inte hungrig så jag lider verkligen inte! Men samtidigt har jag ju inte precis blivit modellsmal så jag har ju inte fått uppleva fördelarna än, haha. Positivt annars med LCHF är att det är "nytt och spännande" och jag testar på ny mat (typ blomkålmos) som faktiskt är riktigt gott. Såserna blir ju också goda iochmed allt fett som är i.

Och nackdelar, finns det sådana?
Ärligt? Eh ja. Första två-tre dagarna var jag förstoppad (kan dock ha gjort det lite värre av att jag fick mens andra dagen på "dieten"). Sedan är de bakverk jag hittills testat äckliga. Har bakat både chokladbollar och chokladmousse och det blir ingen höjdare, tyvärr. Sen är LCHF dyrt. Exempelvis fiberhusk (motsvarar typ mjöl eller nåt, tror jag) kostar 26 kronor för en påse på 100 gram, visst det går inte åt mycket vid varje tillfälle så det håller länge, men ändå. Dyrt. Sedan "bör" man köpa ekologiskt, också dyrare.

Negativ inställning? Tänker du sluta med LCHF?
Inte innan jag gett det en ärlig chans och det har jag inte än. Första veckan är såklart värst, antar jag, och det har ju inte blivit bättre av att jag legat sjuk + har mens. De blir sällan en positiv effekt med dessa två samtidigt. ;) Men jag ska "hålla ut" så länge jag kan om jag märker att det ger bra resultat. Däremot ser jag inte LCHF som en livsstil utan som en diet. Och dieter är tillfälliga, även om de kanske varar i flera månader. Det ska bli spännande nu att se hur jag klarar min första helg, jag ska både festa (blir vin+vodka med Ramlösa+Xide bright) och skriva tenta. Så jag kommer utsätta mig för jobbiga saker direkt. Men jag är ganska taggad fortfarande så jag hoppas att det ska gå bra. Det jobbigaste blir nog bakisdagen på söndag, men jag får ladda upp med zucchini och blomkål och dippa det så hoppas jag det funkar bra!! :)

Så, rekommenderar du LCHF?
Nja, inte än va? Eller kanske, jag mår verkligen inte dåligt av kosten och det är bekvämt att inte vara sugen på mat/godis/chips hela tiden. Så jag rekommenderar nog alla att testa. Fast det är ju i stadiet jag är nu, när jag vaken utsatts för "prövningar" såsom ex. middagar med andra eller chipskvällar... Om ett par veckor kan jag nog avgöra bättre huruvida andra borde testa eller inte. Jag hoppas på att få se resultat nu i början så man blir motiverad till att fortsätta!!

Fredag!

Godmorgon!

Ser ni hur sjuk jag ser ut? Helt svullen och blek!! :( Försov mig till min första tenta, men känner inte att det spelar så stor roll, jag har två tentor idag och det är inte den jag lagt fokus att plugga på.

Sitter och tvingar i mig frukost! En kycklingklubba, en ölkorv och brieost. Osten går trögt, får jag säga. Min hals är tvärsvullen och jag mår faktiskt riktigt dåligt. :(

Men nu sticker jag iallafall till Trollis för att skriva tenta. Kul liv. Puss


Kvällsmat och krisnaglar.

Okej, så här ligger det till... Jag hade vant mig vid megasnygga naglar och helt plötsligt började jag bita igen. Och sen jobbade jag "massor" och så gick det inte riktigt runt. Så Katten - det börjar bli kris... När fixar du mina naglar igen? :)

Också en bild på mitt kvällssnacks såklart, ikväll blev det grädde med blåbär och hallon. Inte superbra, men godkänt enligt Zytomierska och det är kris - jag är faktiskt sjuk!! Puss


En helt ny fäääärg!

Nu när jag hade lunch/frukost-rast passade jag på att färga fransar och ögonbryn igen. Viss skillnad, huh? Brynen blev nästan svarta, men det gör inte så mycket för de bleknar så fort. Och fransarna ska väl vara så mörka som möjligt... Synd bara att de fortfarande är så tunna att det inte funkar att gå ut utan mascara.

Men men, ett steg på vägen att bli "naturligt" vacker iallafall! ;)


Yeah, jag driver en matblogg.

Min frukost, pannkaka med smält chokladmousse över. Helt ok gott.


Schysst Metro, schysst!

Häromdagen när jag tog bussen till jobbet såg jag de här.

Metro tycker att man ska ge tidningen till en vän när man läst klart...
Sedan ändrar Metro sig och tänker "tusan heller, min vän ska då absolut inte få tidningen!!!" och uppmuntrar istället folket att lägga tillbaka tidningen.

Fattar ni hur jag ser det? Hahha, om man ser det som jag gör blir det jättekul!


Dags att gå till sängs. Eh, soffan.

Yes, det blir en natt till på soffan tror jag. På något sätt somnar jag bättre här och så kan jag vakna inatt någongång och gå in och lägga mig i sängen om det är så. Intressant va?

Så här har jag sett ut idag. Min OnePiece. Mitt livs bästa köp, tror jag. Iallafall topp fem. Alla borde äga en. En rosa.
Godnatt med er.


Krossa alla fönster

Mitt hus vibrerar. Väggarna bultas i och det spikas och hamras överallt. Det låter som om det kommer från alla håll och min huvudvärk/feber/vad-det-nu-är-för-sjukdom känns bara värre och värre.

Det finns många positiva saker med att bo i ett hus där man faktiskt äger lägenheten. Men en av de mest negativa sakerna är att folk renoverar. Konstant. Alltid är det någon som ska slå ut en vägg, lägga om golvet, sätta upp en ny vägghylla eller bara skruva ihop trehundratusen miljoner möbler.

När jag ska renovera ska jag skaffa folk som gör det på nätterna för mig. Det ska bli kul att ge igen på mina grannar.


Feber, du ger mig feeeeber.

Kommer ni ihåg det gamla barnprogrammet? Haha! Feber, antar jag att det hette...?

När jag kom mig upp ur sängen imorse (i eftermiddag) hoppade jag upp på min spinningcykel och trampade på en liten stund. Sen blev jag helt svimfärdig! Kände mig helt yr och blev kall/varm och illamående. Feberattack? Finns det? Eller kan det ha något att göra med LCHFen? Kan sockret göra så att jag får samma symptom som feber liksom? Iallafall, jag drack en megakopp te och tog ett bad i min dusch (lägg en handduk och täta duschkabinen bara så blir vattnet uppemot en decimeter högt och det blir nästan som ett bad om du sitter i duschen).

Nu känner jag mig lite bättre, men det har ju varierat hela dagen. Ena stunden är jag megavarm och fryser och nästa svettas jag som en gris och är illamående. Ingen matlust har jag heller, känner mig proppmätt (bara ätit en pannkaka idag) och jag är förstoppad i magen. Vad är jag för sjuk tror ni? Aids? Yes, krya på mig iallafall. Tack, tack.


Morgonmys

Jag har sovit på soffan i fyra nätter. Fett onödigt egentligen, men det har funkat så iallafall. Inatt vid sextiden vaknade jag och kände mig äcklig och det var så trångt på soffan så jag gick in och la mig i sängen istället. Sträckte ut mig. Njöt. Och kramade min älskade nalle Bod.

Sex, nästan sju, timmar senare vaknade jag och ligger fortfarande och kramar nallen. Och jag känner mig så utvilad. Så skön i kroppen. Idag blir en bra dag med plugg!!
Puss


Kvällsmums

Jag har haft megahuvudvärk idag, såklart. Två dagar utan socker... Puuuh. Funkar sådär ju. Därför slängde jag ihop en liten chokladmousse ikväll. Den finns i Katrins LCHFbok och är såklart godkänd - fuska, jag? Nääääj, aldrig! Nä, men just nu fuskar jag faktiskt inte! :)

Förresten, tycker lite synd om er som helt plötsligt bara får se matbilder. Så småningom kommer ni få se alla möjliga schnygga bilder - men först ska jag käka mig smal! ;)
Här är en skön bild på min chokladmousse.


Mammas pryda dotter

I telefon med mamma:

Jag:
Och igår var jag hos Mjölby och Anna en stund och så.
Mamma: Har dom flyttat ihop? Dom har väl inte varit ihop så länge?
Jag: Nä, men ganska länge ändå.
Mamma: Ja, det är ju sant. Och sen så finns det ju mycket käckt med att bo ihop. Ganska onödigt att bo isär faktiskt. Jag hade nog också flyttat ihop om jag var dom.
Jag: Mmm..
Mamma: Fast det hade ju såklart inte du. Du som är så pryd av dig. Du skulle ju aaaaaldrig flytta ihop innan äktenskapet... Hahahhahahahah!


Tusan. Min oprydsamhet lyser visst igenom så tillochmed mamma ser det...

Tystnaden som uppstår...

...när man tar en paus i plugget för att man är så godissugen och man tvingas äta lite blomkål...


Dagens frukost

Orkar/hinner/vill inte blogga just nu. Men här är dagens frukost, omelett gjord på två ägg, kryddor och vispgrädde. Och svamp på det. Mums.


Middagsdags

Kom hem för någon timma sedan eller två och har lagat en väldigt sen och väldigt god middag. Kycklinggryta och blomkålsmos. Hehe. LCHF hittills is the shit. Nu ska jag se ETT avsnitt av Sex and the city och sedan ska jag sova "tidigt" för att plugga "tidigt" imorgon.
Puss


Mina polers

Här sitter jag och snackar med mina kompisar. Jag har riktiga vänner.
Jag lovar.


Måndag!!

Shiiiieet, sovit typ tre timmar inatt, Sex and the city förstör mitt liv... Men, det är tur att det finns smink som löser sånt!

Sticker jag till Trollis!
Puss


Frametastic

Har nu inatt införskaffat en ny app - and i lööööööv it. Mycket roligare ramar än den appen jag hade tidigare för att skapa "ihopsatta" bilder.

Visst är det skönt att jag är vaken nu när jag ska upp och ta bussen KVART I TIO imorgonbitti. Jag kommer dö! Jag är faktiskt inte kapabel till att gå upp så tidigt.
Well, ni får en massa nya gamla bilder här iallafall. Skön egoboost att bara göra ramar med sig själv i. Höhö.


Sån är jag.



Jag önskar att jag hade tyckt om fisk för det ser så fint ut att äta fisk och skaldjur, men det finns ingenting jag mår så illa av så det går verkligen inte att äta för mig. Jag älskar att se filmer jag redan sett. Jag har aldrig varit en väsktjej och ser inget fancyfancy i en märkesväska för många-tusen. Min högsta önskan på jorden är att få gifta mig, skaffa familj och bli lycklig.

Jag tänker sluta röka vid nästa nyår - året jag fyller 25. Jag älskar närhet, men jag bestämmer när och med vem, en kram från en vän (även en nära sådan) kan göra mig extremt obekväm. Jag är både stolt och imponerad av mina syskon. Jag har superlätt för att bli kär och blir lättast kär i någon som inte vill ha mig. Om jag hade haft råd hade jag opererat mig.

Mitt drömyrke är journalist. Jag skulle vilja lära mig att gå i höga klackar. Jag tror att jag vill flytta tillbaka till Tjörn när jag blir "stor". Jag gråter när jag är ledsen, glad, besviken, arg eller när jag helt enkelt känner för det. Jag ska se till att mina barn växer upp med att tycka sport. Jag hatar att plugga. Min mamma är min bästa vän.

Jag har flera gånger kollat upp vad det skulle kosta att ha en städerska. Så fort jag slutar skolan ska jag köpa en bil. Jag skulle aldrig flytta tillbaka till Tjörn förrän jag har "lyckats". Jag kan ofta sjunka ner i soffan och lyckligt utbrista för mig själv "åh, jag är så lycklig" och tio minuter börja störtlipa för att jag inte vet vad jag ska göra med mitt olyckliga liv. Jag har en galen åldersnoja. Jag drömmer om att något stort ska hända i mitt liv.


Lugn söndag

Jag har haft en jättelugn och mysig söndag med plugg och lugn och ro. Har haft Pärre här på fika och jag har bakat bullar och ÄTIT! Höhöhö!
Imorgon startar LCHF och mitt "nya" liv igen. Weeeii! Jag är megataggad! Egentligen skulle jag varit och handlat idag och laddat upp, men eftersom jag inte har något Visakort för tillfället så är mina pengar ganska så begränsade. Så jag kommer få leva på ägg, bacon och majonäs tills mitt kort kommer. Men wtf, det funkar ju!
Huvudsaken är ju så småningom att bli smal och trivas med min kropp och med rutiner och disciplin som kommer med att trivas. Tjohoo, nu ska jag äta en ville till för från och med imorgon blir det varken kolhydrater eller socker på obestämd tid/tills fettet är borta. Weeeii!


Pluggdag!

Eftersom jag pausade plugget igår efter en tuff plugg- och jobbvecka ligger jag lite efter. Så idag satte jag igång tidigt med plugget och kommer förhoppningsvis hålla på till sent. Inte så roligt, men nödvändigt.

Schnyggaste bilden på mej - visst önskar ni att ni var jag? Men min frisyr som jag fixade till igårmorse senast? Oh yeah! Hahha!


Inte konstigt man blir dum i huvudet efter 11 timmars konstant tittande på Sex and the city.

Ikväll är en sån där kväll. En sån där riktigt jobbig. Jag har noll att göra och även fast jag fått förfrågan om att gå ut så gör jag inte det för jag orkar inte. Jag har tittat på två säsonger på raken av SATC och nu har Carrie och Big brutit två gånger och han är förlovad med Natacha för tillfället. Det gör så ont i mig, jag känner smärtan och så gråter jag lite.
Gårkvällens samtal gör så förskräckligt ont. Jag undrar hur man bara kan radera någon och sedan inte känna igen rösten eller numret. Jag menar, det gick bara en dryg vecka utan att vi hördes. Äh, nu ska jag sluta älta och fortsätta in på tredje säsongen. Jag ska räkna alla ligg som Samantha får under säsong tre, det ni. Jag återkommer med svaret. Puss.

Flopp från igår

Precis innan vi skulle gå in på Mortens igår svalde bankomaten mitt kort. Fatta kasst eller?!
Som tur är fick jag låna pengar av söta Malin eftersom jag inte kommer att kunna komma åt en krona nu i veckan! Gaaah, jag dör! Så irriterande!
Så nu sitter jag bara hemma ikväll och kan typ inte göra ett smack, eller jag skulle väl kunna ta mig ut i min kära hemstad (det kostar ju inget i resekostnader och sånt) - men med vem? Döööh. Åh vad tråkigt jag har!

Det är lördag och jag sitter hemma och ser på SATC, helt fantastiskt vilken kväll som helst - men en lördag. Nä. FML.

(Bilder från igår)


SATC

Jag är i himlen idag. Har vart vaken sedan nio, varit i affären och handlat god frukost. Och nu Sex and the city. Hela dagen. Sedan halv tio imorse.

I löv it.


Vilken bra kväll ändå!

Hej goingar!
Inte ofta jag kan blogga efter en kväll på krogen, huh? Haha! Men ikväll ligger jag här, har druckit vatten sedan tio och mår prima efter käk på Donken + två avsnitt av SATC (har fått hem boxen nu = mitt liv är komplett!!).

Kapten Röd levererade. Ja, det var galet fantastiskt att se. Han var totalt underbar på scen. Jag stod längst fram och hoppade och dansade, viftade med armarna och sjöng med för full hals. När han körde sista låten (Trasig) så hade jag inte långt till tårarna, haha. Det värsta av allt var att precis när vi kom dit, typ vid sex, så stod han i baren och det var helt tomt på folk i övrigt OCH JAG GICK INTE FRAM OCH TOG EN BILD MED HONOM. Jag dör! Har ångrat mig hela kvällen för det!!

Förresten finns det inga bilder från spelningen. Björn hade min mobil (ja, jag ringde "honom", vi pratade 40 sekunder och sedan frågar han vem det är.... Gött att man är raderad!😭 Iallafall, Björn hade mobilen för att jag inte skulle ringa igen, eller messa eller så...) och mitt sällskap stod inte med mig eftersom jag var den enda som ville stå mitt i schmeten och hoppa så jag kunde inte be någon av dem att fota heller. Och min kamera är ju trasig så den är ju inte så användbar den heller. Hoppas på att Mortens lägger upp några vimmelbilder från kvällen fort. 😄

I övrigt, hoppas ni haft en trevlig kväll. Slänger upp några kassa iPhone-bilder från innan jag lämnade över mobilen till Björn. Nu ska jag sova. Puss puss


Red Lipz

Hihi, här sitter jag och tar kort på mig själv. Ska strax sticka iväg och se KAPTEN RÖD (tjötat nog om det snart?) och har fixat mig ett par timmar nu. KAOS på vad jag skulle välja för kläder. Och tråkig som jag är blev det till slut helsvart. Svarta strumpbyxor, svarta skinnskjorts, svart skjorta och till detta ett par svarta kängor. Brukar verkligen aldrig gå ut i helsvart annars, men det var det enda jag kände för ikväll, trots att jag är megapepp!

Bestämde mig iallafall för att ljusa upp mig själv lite med röda läppar - blev mörkröda dock.
Bilderna gör sig faktiskt inte riktigt rättvisa - för en gångs skull kan jag säga att jag är finare i verkligheten! ;)
Ha en trevlig kväll alla!
Puss


Snooze

Det gäller att snooza så länge man bara kan. Om 17 minuter går bussen och jag ligger kvar i sängen. Höhö.
Ikväll blir det älskade Kapten Röd på Mortens och jag är galet taggad, ska bli sååå kul!!! Jaaaaaaa! Det ska det!


Igår

En skön bild från igår bara.

Jag går konstant och sopar golvet på jobbet och Sofia missar papperskorgen varenda gång. Haha!
Jag sopar och tre minuter senare ser golvet ut såhär...


God morgon..... Fast helst inte.

Det känns fett pissigt att jag börjar jobba om nio timmar. Jag som kräver tio timmars sömn menar jag, jag har liksom inte somnat än och det har gått över fem timmar sedan jag kom hem från jobbet. Seriöst!?
Någon med bra förslag på sömn - räkna får funkar inte. Och när inte ens skolböckerna gör att jag somnar, då är det galet illa.

Denna fantastiska kväll!

Hej goingar! Är ni vakna? Nä, tänkte väl det, klockan är strax tre och jag är galet pigg faktiskt.
Fick sluta lite tidigare på jobbet (som förövrigt var toppen idag - Sofia är en ängel att jobba med!!). Jag var hemma redan vid halv två och då visste jag inte riktigt vad jag skulle göra för att hålla mig vaken fram till 03 då reprisen av kvällens SATC börjar.. Haha. Så vet ni? Jag hoppade upp på min spinningcykel och cyklade en halvtimme och efter det blev det massor med övningar för mage och lår/rumpa. Blev tvärsvettig och hoppade in i duschen, tvättade håret sminkade av mig. Smorde in mig med BUS och nu sitter jag här i sängen med en skål med päron- och melonbitar som kvällsmat.
Guuuuud vilken bra kväll!

Nu blir det SATC och om jag är trött sedan så ska jag sova (om jag inte är trött så tar jag bara fram min "älskade" marknadsföringsbok så däckar jag direkt!!)
Puss och Godnatt!


Pigg_tjej_88

Pigg tjej som pluggat hela dagen sticker till jobbet. Motiverad? Äh, tycker du det ser ut så...? Nä, precis. Omotiverad och TRÖTT alltså!


Brunch

Eftersom jag börjar på LCHF på måndag passade jag på att laga mig en ordentlig frukost idag med scones, blåbärssoppa, en kiwi-kesoröra och melon - precis sånt som jag sedan inte kommer att få äta. Är tvärmätt och ska återvända till studierna nu ett par timmar innan jag sticker till jobbet vid fyra.
Puss


Match.com

Nu kommer ni tro att jag är desperat, men det är jag inte. *lite* Men igår föll jag för min egen reklam som jag har på bloggen och blev medlem på match.com "för att hitta kärleken"... *gay, gay, gay*

Jag vägrar betala pengar för att hitta någon och när jag anmält mig och skapat en profil så såg jag att det kostar och så släppte jag idéen på studs. Blir inte det typ prostitution? Säg att jag skulle hitta ett ligg på match.com så skulle ju sidan framstå som dennes pimp typ?

Men nu är det iallafall så här att jag får mail, vid varje "flirt" jag får - hittills 17 st sen igårkväll. Och när jag ska gå in och kolla på vem som flirtar med mig så säger de att jag måste betala för att få se. Tvääärvägrar. Men man få iallafall se det som en liten egoboost, massvis av desperata killar skickar en flirt.
Synd bara att jag är för snål för att ta reda på vem - det skulle ju kunna vara mitt livs kärlek. (Men wtf, det kommer alltid någon ny).

Jag la upp bild 1. som visningsbild. Om jag bara hade lagt upp bild 2. hade säkert fler tagit mig för min vackra insida istället. Då hade mailens inkorg vart tom, höhö.



Uppe med tuppen. Eller åtminstone hönorna.

Yeah. Jag är uppe redan, vad trodde ni egentligen! Jag pluggar ju! Det är viktigt att plugga...

Det är inte alls så att Sex and the city var senarelagt (till klockan 02:40 - fuck heller att jag orkar vänta) och sexan, där jag alltid kollar på How I meet your mother vid tolv, la av. Alltså somnade jag tidigt för en gångs skull. Det kanske inte är så dumt att sova på nätterna när man faktiskt kommer upp vid den här tiden dagen efter.
Jag ska lägga det på minnet. Yeah sure.

När turen är på min sida.

I telefon med chefen tidigare idag:

Chefen:
McDonalds, du pratar med chefen.
Jag: Hej det är Emelie, jag tänkte att eftersom jag är så himla, underbart snäll och jobbar till tre på torsdagnatt *blir avbruten*
Chefen: Jo, just det... Du behöver inte göra det längre, det räcker att du jobbar till 01.
Jag: Jaha... Gött. Men eftersom jag SKULLE ha varit så snäll och jobbat till tre så tänkte jag att vi kunde lägga om min tid på fredag, för jag ska gå på Kapten Röd med insläpp klockan 18 och då kan jag inte jobba till 19... *blinkar med ögonen i telefonen*
Chefen: Ja. Det kan vi väl ordna...
Jag: Jaha!! Okej! Jag vill jobba 12-16 då... *tar egna initiativ och tidigarelägger min tid med flera timmar*
Chefen: Vi kollar på det imorgon, men vi löser det.
Jag: *megalycklig* Ja, okej tack tack tack!


Chefen, jag är kär i dig, om du vill gifta dig så vet du vart jag bor och om du glömt bort det så står det i telefonlistan! Puss!

Dags att bli smal!

Klockan halv åtta stack jag ut på power walk i regnet, blev bara en kort prommis genom stan och jag var hemma strax innan halv nio och då hade jag handlat och hämtat ut min fantastiska bok, skriven av Katrin Zytomierska. Klockan nio började jag läsa och nu är jag klar.

Vad jag tycker om boken? Katrin skriver extremt dåligt, precis som hon gör i bloggen. Hon svamlar och upprepar sig och vet inte riktigt de där med att byta rad eller stycke. I övrigt är hon fantastisk. Elak och vidrig. Hon inleder boken med kapitlet "överflödigt fläsk är vidrigt". Hennes språk är så grovt att jag fick censurera mig då jag berättade om den för mamma.
Katrin lyckas kombinera både den "snälla sidan" (hon är inte lika hård genom hela boken och dömer inte alls ett litet snedsteg utan ser det som helt naturligt) och den "elaka sidan" på ett fascinerade sätt. Hon motiverar mig, både till träning och LCHF. Sedan är hennes sätt att uttrycka sitt nästintill hat mot feta människor ett kapitel för sig, men det visste man ju också innan.

Träningsdelen är liten - men det är ju faktiskt inte en bok om träning heller. Hon har med några övningar att göra hemma och rekommenderar (läs: beordrar) fyra PW på 50 min i veckan. Sedan göra om dem till JT (joggingtur) och till slut löprundor.
LCHFdelen är, iallafall för mig som nybörjare, fantastiskt inspirerande. De sista 50 sidorna är recept som verkar både goda och enkla. Dessutom några sidor med bakverk och förrätter/snittar.

Om man vill fortsätta vara de där feta fettot som är för lat för att ta tag i sin kropp? Nej. Om man blir peppad till att banta/byta livsstil till LCHF? Ja. När jag ska börja på LCHF? På måndag.


På fredag.

Åh, nu fick jag lite framtidslust igen. På fredag spelar nämligen Kapten Röd på Mortens här i Uddevalla och jag ska gå dit (tillsammans med SPRUT - haha) och se honom. Hela min vecka består av plugg på dagarna och jobb på kvällarna (förutom idag då det är heldags-plugg) och nu blev jag påmind om fredagens bravader. Åh! Glädje!!

Nu ska jag se på Biggest Losers - mitt favvoprogram efter SATC och sedan ut och promenera i stormen + hämta ut lite paket.
Puss


Tystnaden som uppstår...

...när din kompis feta arm får dig att se ut som naken.


Året var 2011...

...jag har verkligen försökt skriva min årskrönika, precis som jag gjort flera år tidigare, men det tar stopp. Jag vill helt enkelt inte minnas det här året.

Jag har utvecklats till någon människa som skadar sig själv och andra på löpande band. Det känns hemskt. Det är inte personen som jag vill vara, men jag har tappat greppet tror jag. Det enda som betytt något är att jag ska få känna mig älskad (om än bara för en liten stund) - vilket bara har lett till att personer hatar mig.

Jag vet inte hur jag ska kunna ändra mig, men ni ska veta att jag försöker. Under 2012 ska det bli ändring, om inte annat så med hjälp av psykolog och läkare. Jag vet, det låter stört, men jag har tappat mig själv så mycket att jag har blivit forslad mellan olika doktorer nu ett tag och förhoppningsvis kan de så småningom hitta "felet" på mig och då kanske jag kan bli den stabila person som jag var då jag var yngre. Jag hoppas det iallafall.

Men vi kan sammanfatta året kort - krossade hjärtan, krossade vänskapsband. Fyllor. Depressioner. Lögner. Nya fantastiska vänner. Psykbryt. Tacksamhet till dem som finns kvar. Panikångest. Och så avslutar vi med en riktig megakrasch i hjärtekross som förstörde både min och flera andras nyårsafton.
Vi glömmer 2011 nu och tittar framåt. Så länge min familj och vänner håller sig friska i år kan det här året omöjligt bli sämre än det förra.


Upptagen

Jag sitter och pluggar och går igenom massvis med saker idag.
Vill verkligen kunna göra något bra idag när jag ändå är ledig, men det verkar som om allt kör ihop sig lite och det är som vanligt kaos i hjärnan.

Men men, nu ska tentorna fixas! Så är det bara. Allt annat får läggas åt sidan just nu. Framförallt kärlek - nej, just det, kärlek är ju obefintligt i mitt liv ändå.


Nu blev det kvällen.

Nä, så här länge har jag ju inte jobbat. Jag har varit hos Pärre på middag tillsammans med Jeanette.

Och nu ska jag se på film och sedan sova. Imorgon blir det plugg hela dagen. Blääää.


Tröttast

Iochmed att jag inte gick upp ur sängen igår ens, typ, var det ju inte superenkelt att somna inatt. Typ fyra tror jag John Blund kraschade över mig.
Och nu ringer dom från jobbet och ber mig komma in sex timmar tidigare - klockan tio alltså. Ja, såklart vill jag komma in tidigare. MEN, jag är så trött. Så trött så jag håller på att gå sönder. Men självklart ska jag in och jobba nu, vad skulle jag annars göra idag liksom?

Men nu vet ni iallafall varför det inte blir någon uppdatering idag. För att jag är trött som ett as. Och jobbar.
Puss


Filmdag!

Nyårsdagen har överraskat mig med MASSOR av bra filmer på tvn idag! Det har gått film, efter film, efter film. Lycka!

Idag har jag sett den där filmen om Syskonen Boudilere (stavas inte så!!), Min brors flickvän, halva Kalle och chokladfabriken, Catch me if you can (också bara halva dock), Two weeks notice och nu tittar jag på Alla talar om Grace. Om en halvtimme börjar både Truman Show och Bodyguard. Jag vet inte vilken jag ska se.

Angenäma problem man har va? Får jag inte större problem än så här det här året kommer jag säga vid nästa årsskifte att jag haft ett perfekt år.
Man kan ju hoppas iallafall...


Den första dagen på året...

...sov jag bort. Eller försökte sova bort mer. Har mått snuskigt dåligt idag. Det blir bara värre med åren, dom här dagen-efter-dagarna och idag har jag mått som om jag vore 85.

Nu är jag hemma iallafall, trodde klockan var sex men den var nio?! Galet! Men det är inte mycket som är som det ska idag. Förresten, någon som var med igår som vet var min navelpiercing är? Varför har jag tagit ur den? Spännande sånt där...

Nu ska jag sova iallafall. Imorgon ska jag börja mitt nya liv så jag måste vara utvilad. Hahaha!


Kvällen igår blev inte så illa. Det var en...

img_3327 (MMS)

Kvällen igår blev inte så illa. Det var en väldigt fint fixad middag - och såå gott!! Jag dog lite för förrätten. Och nej, det finns såklart inga bilder. Jag var mobillös igår.  Det var bra. För jag psykbrytade rejält. Björn fick ta hem mig lite så jag fick gråta och sen gick vi tillbaka. Och då var det kört. Minnesluckan är brutal. Det är gaaaalet mycket jag verkligen inte minns! Sjukt!! Men, på det stora hela hade jag en bra kväll. Jag var inte lycklig och det var bra - de tidigare nyårsaftnarna har varit perfekta och åren har blivit skit så det är ju toppen med tvärtom då! ;) Nu ska jag beställa bakispizza och sådär. Puss


RSS 2.0