MIDDAGEN ÄR SERVERAD

Såsa sa för länge, länge sedan att jag skulle få in lite matlagningstips på bloggen. Så, här kommer mitt eget recept på min egen goda köttfärspaj som jag brukar göra. (Hehehe, vem försöker jag lura? Jag gjorde den precis för första gången.. :P )


Först och främst behöver du ingrediener:´
Köttfärs
Mjöl
Vatten
Lök
Ketchup
Creme fraiche
Kryddor
Riven ost
+ en ugn, en ugnssäker form, en stekspade, grytlappar, en bunke att blanda degen i och gärna något att röra med om ni inte vill kleta ner händerna. Sorry, man vet aldrig vilka idioter som läser här. ;)
.
1. Blanda mjöl och vatten. 3 dl av varje. Sen får ni fylla på mer mjöl så det blir en deg och inte en smet. Jag hällde i lite olja också. Kladda ut i en form, få upp kanterna mer än vad jag fick. Och smöra formen innan, det gjorde inte jag. Sen in i ugnen en stund.
.
.
2. Stek köttfärsen under tiden pajdegen står i ugnen.
.
.
3. Och skär lök. Använd cyklop medan du cuttar den - skitsmart, då slipper du lipa!! Förresten, du behöver inte en hel lök. Det blev stört mycket lök då. Riktigt lökigt...
.
4. Blanda löken med köttfärsen, stek på låg temeratur. Häll i ketchup (hade vart bättre med  typ krossad tomat eller nått, men man tager vad man haver), krydda ordentligt med massor med kryddor. Det var nu jag slängde lite creme fraiche också. Med smak av franska örter eller nått.
.
.
5. Ta ut degen (som nu stelnat lite) ur ugnen, häll i köttfärssmeten och ställ in i ugnen igen. Jag hade den inne i tjugofem minuter, på äuhm...varm värme. När det var fem minuter kvar hällde jag på lite riven ost och lät den smälta uppepå de sista minutrarna.
.
.
6. När den är klar så ser den ut såhär!!
.
.
7. När den sedan ligger på tallriken ser det ut såhär... :) (Sedan, när ni väl ska äta så kan ni plocka bort salladen och majsen och slänga de i soporna. Jag gjorde det. Men de ser mycket snyggare ut på bild med lite grönt på!!)
.
.
.
SMAKLIG MÅLTID

Kommentarer

Skicka ditt meddelande här:

Ditt namn:
Spara uppgifter?

Din E-postadress: (publiceras ej)

Din Bloggadress:

Ditt meddelande:

Trackback
RSS 2.0