Pippi på de sju haven

Jag har spenderat ungefär 1,5 timme med att titta på Pippi på de sju haven. Mycket spännande film. Jag tänkte recencera den lite lätt.

Top tre bästa scener/situationer i filmen:

- Pippis pappa är tillfångatagen av sjörövargänget som leds av Sjökaptenen och hans närmaste man Jocke med Kniven. För att hota Pippipappan används inte hot eller slag - nej, sjörövarna kittlar honom och då de kittlat länge nog så klarar Pippipappan inte av mer utan berättar vart skatten är.

- Pippi jagas av sjörövarna inne i sjörövarstaden. De springer på en väg som är ungefär tio meter bred och det är uppförsbacke. Överst står massa tunnor som är typ en-två meter breda. Pippi skickar ner en i taget. Sjörövarna flyr. De där åtta meterna som är kvar av vägen gills tydligen inte att springa på.

- Sjörövarna får tag på skatten; två kistor med guld och smycken typ, men lyckas samtidigt bli av med sin båt och fastnar på en öde ö. "Lämna oss inte", ropar Jocke med Kniven till Pippi, "vi kan ju svälta ihjäl här!!". Pippi håller upp en bok - Hur man bygger en flotte - och byter den mot en av skattkistorna. Sjörövarna läser och kommer fram till att man behöver en yxa. Pippi har en yxa och den byts mot den sista av skattkistorna. Gud, intelligensen behöver inte vara hög för att vara sjörövare.


Kommentarer

Skicka ditt meddelande här:

Ditt namn:
Spara uppgifter?

Din E-postadress: (publiceras ej)

Din Bloggadress:

Ditt meddelande:

Trackback
RSS 2.0