Ångestbotande

Så. Nu har jag tagit en ordentlig dusch med skrubb, rakning och inpackning. Sedan har jag slängt ihop en sats med chokladbollar (som blev en chokladklump, men det spelar ingen roll) och värmt lite varm oboy. Och ångesten är nästan borta.

Jag är expert på ångest. Faktiskt. Det finns säkert en miljon (miljard) människor som lider av samma ångestkänslor som jag gör, men jag vet inte hur många av oss som kan bota den på den korta tid som jag kan.
Detta har jag såklart lärt mig med åren. Jag har lidit av ångestattacker sedan jag var femton-sexton år.

Jag vill dela med mig av lite tips för er som också går runt med den där hemska klumpen i magen och inte vet hur ni ska få bort den:
- Gå ut en promenad. Sen hur långt ni går, om ni bara sticker ut med soporna eller om ni går en mil spelar ingen roll. Känn luften, och gå in i lägenheten igen med ny känsla och jag lovar att ångesten har dämpas lite.
- Duscha! På riktigt. Det finns ingenting som är så ångestframkallande som att känna sig ful och ofräsch. Duscha länge, tänd gärna lite ljus och sätt på någon lugn musik som du tycker om.
- Ha rent omkring dig. Värsta mamma-tipset, men så är det. Är det stökigt och äckligt i lägenheten så är det en riktig bomb i klumpen i magen. Om du dessutom sladdrar runt där i fett hår och mysbyxor är du körd. Ta tag i det!!
- Var snäll mot dig själv. Det är du genom det du tycker bäst om. Om det är att gå och träna så gör du det. Om du vill sjunga högt och dansa loss gör du det. Det jag gör är att gosa till det, tända ljus och äta något gott (måste vara onyttigt eller dyrt! Allt nyttigt är ju dyrt så antingen kör jag på någon riktigt god köttbit och en härlig sallad (dyrt) eller så blir det något billigt och onyttigt som idag - chokladbollar).
- Smörj in dig med en härlig kräm. Huden känns mjuk och gosig. Precis så du ska känna dig inombords.


Det är mina tips. Så övervinner jag MIN ångest och det är bara att testa sig fram vad som passar dig. Lycka till! ;)



Ps. Det viktigaste tipset som finns är såklart att söka hjälp för din ångest! Du måste lära känna din ångest för att veta hur den ska behandlas, och det lär du dig bäst genom psykologhjälp. Jag hade aldrig kunnat vara där jag är idag om jag inte regelbundet hade sprungit hos läkare, kuratorer och psykologer. <3


Kommentarer

Skicka ditt meddelande här:

Ditt namn:
Spara uppgifter?

Din E-postadress: (publiceras ej)

Din Bloggadress:

Ditt meddelande:

Trackback
RSS 2.0